Λιντς: Οι τρεις ισοπαλίες έχουν... άρωμα «Big 6»

Πολύτιμος είναι ο βαθμός που πήρε η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα με αντίπαλο την Τσέλσι στο Έλαντ Ρόουντ, με το τελικό 0-0 και την ισοπαλία που απέσπασε να την «γυρνούν» 3,5 μήνες πίσω.  



Λιντς: Οι τρεις ισοπαλίες έχουν... άρωμα «Big 6»

Ήταν 22 Νοεμβρίου όταν η Λιντς κατόρθωσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της απέναντι στην Άρσεναλ στην έδρα της, μένοντας και δυσαρεστημένη από το αποτέλεσμα εξαιτίας του πλεονεκτήματος που είχε αποκτήσει με την αποβολή του Νικολά Πεπέ μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει περισσότερες από 100 ημέρες, με την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να μην έχει προσθέσει ούτε μία ισοπαλία στο ρεπερτόριο της στην Premier League, αγωνιζόμενη με ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τους 3 βαθμούς της νίκης, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Μάλλον χρειαζόταν να συναντήσει μία ομάδα που εδρεύει στο Λονδίνο για να θυμηθεί την προηγούμενη φορά που έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία. 

Βασιζόμενη λοιπόν στην δυναμική που έχει ως ομάδα και στο επιθετικό παιχνίδι που δεν αφήνει με τίποτα ο έμπειρος προπονητής της, η Λιντς κατόρθωσε να κρατήσει στο μηδέν την Τσέλσι και να αποσπάσει ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα για αυτήν.

Πρόκειται μάλιστα για το τρίτο επιτυχημένο αποτέλεσμα της Λιντς στο Έλαν Ρόουντ απέναντι σε ομάδες του Big 6, με την Μάντσεστερ Σίτι επίσης να περιορίζεται σημαντικά και να μην καταφέρνει να σκοράρει περισσότερες από μία φορές (1-1), με συνέπεια τα τρία αυτά παιχνίδια της (μαζί και με αυτό κόντρα στην Άρσεναλ) να αποτελούν και τις τρεις ισοπαλίες της καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν, δίχως να έχει φιλοξενήσει ακόμα τις Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός πως σε ενάμιση χρόνο, η ομάδα του Μπιέλσα έχει έρθει μόλις 12 φορές ισόπαλη. Επτά φορές με 1-1, τρεις με 0-0 και άλλες δύο φορές με μεγαλύτερα σκορ, ενώ η τελευταία φορά που είδε αναμέτρησή της να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα, πριν από αυτές με τις «μεγάλες» του Λονδίνου, ήταν στις 26 Οκτωβρίου του 2019 απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ