Σκοράρει ο Λασέλς, δεν χάνει η Νιούκαστλ!

Πολύτιμος αναμένεται να αποδειχθεί ο βαθμός που κατάφερε να πάρει η Νιούκαστλ απέναντι στην Άστον Βίλα στο φινάλε της αναμέτρησης, με τον αρχηγό, Λασέλς να σκοράρει και να αποδεικνύει πως... αρνείται να χάσει.  



Σκοράρει ο Λασέλς, δεν χάνει η Νιούκαστλ!

Πέρασαν 7 χρόνια από τότε που ο Άλαν Πάρντιου κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του και να τον κάνει ποδοσφαιριστή της Νιούκαστλ, αφήνοντάς τον παρά ταύτα στην Νότιγχαμ Φόρεστ, προκειμένου να πάρει παιχνίδια.

Η έλευση του Ράφα Μπενίτεθ στις «καρακάξες» σηματοδότησε και επίσημα το ξεκίνημα της καριέρας του Τζαμάλ Λασέλς στην ομάδα, καθώς ο Ισπανός του έδωσε την ευκαιρία που χρειαζόταν και τον έκανε αρχηγό στην δεύτερη σεζόν της καριέρας του στο κλαμπ, βασιζόμενος στην δυναμικότητα και την προσωπικότητά του.

Έκτοτε ο 27χρονος Άγγλος κεντρικός αμυντικός μετρά 136 συμμετοχές με την Νιούκαστλ, με τις 115 να έχει αγωνιστεί στην βασική εντεκάδα, έχει σκοράρει 8 φορές, κατά κύριο λόγο χάρη στην ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, ενώ δεν έχει αποβληθεί ποτέ!

Εξαιρώντας λοιπόν το παρθενικό του γκολ με την ομάδα του τον Ιανουάριου του 2016, στην ήττα από την Γουότφορντ με 2-1, ο Λασέλς δεν έχει γευτεί από τότε και έπειτα την πίκρα της ήττας στις 7 εναπομείνασες φορές που έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Αγαπημένο του σκορ μάλιστα αποτελεί το 1-1, το οποίο έχει διαμορφώσει 4 φορές με τα τέρματά του, ενώ απέναντι σε Γουλβς και Σουόνσι έχει πετύχει τα μισά γκολ από όσα έχει πετύχει κόντρα σε όλους τους άλλους μαζί!

Πιο παραγωγική του χρονιά από άποψη σκοραρίσματος αποτελεί η σεζόν 2017-2018, όπου σκόραρε 3 φορές σε 34 ματς, αλλά και η φετινή, όπου εντός 15 ημερών έχει πετύχει περισσότερα γκολ από όσα κατάφερε να βάλει τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Premier League.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, σκόραρε απέναντι στην Γουλβς, ανοίγοντας το σκορ στο Σεντ Τζειμς Παρκ, ενώ στην αναμέτρηση απέναντι στην Άστον Βίλα, σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Με αυτό του το γκολ μάλιστα, δεν επέτρεψε στο Μαρτίνες να ισοφαρίσει πρόωρα το ρεκόρ του Φρίντελ την σεζόν 2009-2010, με τα 15 clean sheets, ενώ κατέστησε την Νιούκαστλ για δεύτερη φορά στην σεζόν, αήττητη για τρίτη σερί αγωνιστική μέσα στην έδρα της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ