Νίκη με δώρο από τον Ντόουσον για την Γιουνάιτεντ

Την 2η θέση της βαθμολόγιας ανέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγες ώρες μετά τη νίκη (5-0) της Λέστερ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Αν και χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Ντόουσον, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να το υπερασπιστούν και να κρατήσουν 1-0 επί της Γουέστ Χαμ μέχρι τέλους.  



Νίκη με δώρο από τον Ντόουσον για την Γιουνάιτεντ

Το παιχνίδι ουσιαστικά πήρε ζωή αφότου άνοιξε το σκορ, με τον Ντόουσον στο 53ο λεπτό άθελά του να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να δίνει το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ.

Αυτό το γκολ αποδείχθηκε μοιραίο και ήταν καθοριστικό για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αποτελώντας φυσικά πλήγμα για το σύνολο του Μόγιες που κυνηγάει την 4άδα, αλλά ήταν ευνοϊκό για την ομάδα του Σόλσκιερ που επέστρεψε στην 2η θέση λίγες ώρες μετά την προσπέραση της Λέστερ.

Τα «σφυριά» παρέμεναν μέσα στο ματς, προσπαθούσαν ν' απειλήσουν, η Γιουνάιτεντ στο 77' είχε δοκάρι με τον Γκρίνγουντ που επέλεξε να τελειώσει μόνος του μια φάση κι όχι να δώσει στον Ράσφορντ, όμως, αυτή η στιγμή ήταν απόλυτα χαρακτηριστική της αδυναμίας των «κόκκινων διαβόλων» στο κομμάτι του τελειωμάτος, στην αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ.

Κώστας Ζάλιαρης