Σόκαρε την Έβερτον η Μπέρνλι, με «Μίλι» και... όρθιο Ζαχά η Πάλας (vids)

Με θρίαμβο που ήρθε με τελικό σκορ 2-1 έφυγε η Μπέρνλι από το λιμάνι μετά την αναμέτρηση κόντρα στην Έβερτον! Με γκολ του Μιλιβόγεβιτς, αλλά με πρωταγωνιστή τον Ζαχά που δεν γονάτισε στην έναρξη και εξήγησε το σκεπτικό του για την ζωή των συνανθρώπων του και των μαύρων, η Πάλας επικράτησε 1-0 της Γουέστ Μπρομ.  



Σόκαρε την Έβερτον η Μπέρνλι, με «Μίλι» και... όρθιο Ζαχά η Πάλας (vids)

Με εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο στο «Γκούντισον Παρκ» και δύο τέρματα, η Μπέρνλι κατάφερε να φύγει από το Μέρσεϊσαϊντ με όλους τους βαθμούς και να πάρει τεράστιο αποτέλεσμα στην υπόθεση της παραμονής, φεύγοντας στο +7...

Οι «clarets» του Σον Ντάις πέτυχαν εντυπωσιακά γκολ, αρχικά με το δεξί σουτ του Γουντ στο 13' κι έπειτα με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό με το αριστερό από τον ΜακΝιλ στο 24' για να προηγηθούν στο σκορ με 2-0!

Ο Ντόμινικ Κάλβερτ – Λιούιν με δυνατή κεφαλιά μείωσε στο 32ο λεπτό για να δώσει στην Έβερτον την ελπίδα της άμεσης επαναφοράς και την αναπτέρωση του ηθικού, όμως, η ομάδα του Αντσελότι είναι πολύ τυχερή που στο 37' ούτε ο ρέφερι ούτε ο VAR είδαν το πέναλτι που έγινε για κόντρα της μπάλας στο χέρι εντός περιοχής!

Η Μπέρνλι στο δεύτερο μέρος έκανε σωστή διαχείριση της κατάστασης – με την Έβερτον να έχει τον 21χρονο Βιρτζίνια στα γκολπόστ έπειτα από τραυματισμό του Πίκφορντ – και με τον Μι στο 70' να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι. Εννοείται πως κερδισμένες από αυτό το αποτέλεσμα ήταν οι Τσέλσι και Γουέστ Χαμ για τη δική τους αποστολή κατάκτησης μιας θέσης στην 4άδα της βαθμολογίας.

 

 

 

 

Νωρίτερα στο Λονδίνο, η Κρίσταλ Πάλας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Ρόι Χότζον πήρε και τους τρεις βαθμούς φτάνοντας στο +11 από την τελευταία τριάδα, ενώ παράλληλα, το σύνολο του Άλαρνταϊς υπέστη ακόμα ένα πλήγμα στην επιχείρηση διεκδίκησης μιας θέσης επιβίωσης.

Το σημαντικότερο όλων από αυτό το ματς ήταν η απόφαση του Γουίλφριντ Ζαχά να σταματήσει να γονατίζει όπως το κάνουν όλοι πριν από την πρώτη σέντρα στο παιχνίδι, τονίζοντας πως πλέον αυτή η κίνηση έχει πάρει απλά τη μορφή ρουτίνας – τελετουργικού που δεν έχει καμία σημασία. Όπως τόνισε, το να δείξει κανείς πόσο νοιάζεται για τη ζωή του συνανθρώπου του ξεκινάει από την εκπαίδευση και αυτό θα πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι φορείς, με το γονάτισμα να το σέβεται μεν, αλλά να μην το ακολουθεί πλέον...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης