«Μεγάλα» ονόματα σε… μικρές ηλικίες

Στο ποδόσφαιρο ολοένα και περισσότερο κάνουν την εμφάνισή τους τα παιδιά παλαίμαχων παικτών. Αρκετά τα παραδείγματα, ειδικά αυτά από «ιερά-τέρατα» στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, όπως οι Λούκα , Ένζο και Τεό Ζιντάν (γιοι του «Ζιζού»), ο Ντανιέλ Μαλντίνι, ο οποίος συνεχίζει στη Μίλαν την παρακαταθήκη που άφησαν ο πατέρας (Πάολο) και ο παππούς (Τσέζαρε) Μαλντίνι.   



«Μεγάλα» ονόματα σε… μικρές ηλικίες

Ο Κάσπερ Σμάιχελ αγωνίζεται στην ίδια θέση στην οποία μεγαλούργησε ο πατέρας του (Πέτερ) έχοντας την ευθύνη της υπεράσπισης της εστίας της Λέστερ, ενώ ο νεαρός Τζάστιν Κλούιφερτ ευελπιστεί να πετύχει όσα ο μπαμπάς, Πάτρικ. Η λίστα συνεχίζει χωρίς να προκαλεί πια ιδιαίτερη εντύπωση.

Παρόλα αυτά, μια όμορφη συγκυρία έλαβε χώρα στο πρωτάθλημα υποδομών της Αγγλίας, σε αγώνα των ομάδων Κ-23 ανάμεσα σε Κάρντιφ και Γουότφορντ, ρίχνοντας τους προβολείς σε ένα ματς το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα περνούσε αδιάφορο. 

Όταν έγινε γνωστή η αρχική 11άδα των φιλοξενούμενων, τρία ονόματα ήταν αρκετά γνώριμα στο φίλαθλο κοινό και δύσκολα κάποιος θα προσπερνούσε τα επίθετα των Ποτσετίνο, Μπέργκαμπ και Γουάιζ! 

Δεν πρόκειται βέβαια για συνωνυμίες, καθώς πράγματι ο 19χρονος ακραίος Μαουρίτζιο είναι γιος του νυν τεχνικού της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. 

Ο νεαρός Αργεντινός, γεννημένος στη Βαρκελώνη, βρέθηκε στη Γουότφορντ μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας αφήσει πια την Τότεταμ και την Κ-23 των «Σπιρουνιών» με τους οποίους κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή .

Ο μεσοεπιθετικός Μίτσελ, αποτελεί τον… «σπόρο» της παλιάς δόξας της Άρσεναλ, αλλά και της εθνικής Ολλανδίας, Ντένις Μπέργκαμπ.

Ο 22χρονος παίκτης, έγινε μέλος της Γουότφορντ ακριβώς μια μέρα μετά τον Ποτσετίνο, έχοντας νωρίτερα ένα ανεπιτυχές πέρασμα από δοκιμαστικά για λογαριασμό της Άρσεναλ.

Ο τελευταίος της παρέας Χένρι, είναι γιος του άλλοτε “αγαπημένου παιδιού” της εξέδρας αλλά και αρχηγού της Τσέλσι για μια οκταετία (1993-2001), Ντένις Γουάιζ! 

Ο 21χρονος Χένρι θεωρείται ο «παλιός» σε σχέση με τους παραπάνω δύο συμπαίκτες του, καθώς βρίσκεται στη Γουότφορντ από το 2019.

Αν και οι μικροί των «hornets» γνώρισαν την ήττα (4-0), αναμφίβολα τα φώτα έπεσαν πάνω τους, προκειμένου να φανεί στο μέλλον αν οι γιοι θα αποκτήσουν το ειδικό βάρος του ονόματος που φέρουν οι πατεράδες τους . 

Ούτως ή άλλως, στο ποδόσφαιρο - όπως και στην καθημερινότητα - ένα όνομα αρκεί για να ανοίξουν οι πόρτες, αλλά είναι στα… πόδια αυτών των παιδιών το αν θα μας απασχολήσουν για την ποδοσφαιρική τους αξία.

Διονύσης Γαλιατσάτος