Με Φαμπιάνσκι... μένει ήσυχη στο πρώτο ημίχρονο!

Εξαιρετική συνεχίζει να είναι η πορεία που πραγματοποιεί η Γουέστ Χαμ στην Premier League, με τον 35χρονο Φαμπιάνσκι να εντυπωσιάζει και να συνεχίζει να εμπνέει σιγουριά στα γκολπόστ, ανανεώνοντας και το συμβόλαιό του!   



Με Φαμπιάνσκι... μένει ήσυχη στο πρώτο ημίχρονο!

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό προέκυψε μετά την εντός έδρας επικράτηση της Γουέστ Χαμ με αντίπαλο την Λιντς, με τους Λονδρέζους να εκμεταλλεύονται τις στιγμές που προέκυψαν μέχρι και την ανάπαυλα, ενώ στην συνέχεια παρά το γεγονός πως η ομάδα του Μπιέλσα έκανε ένα από τα καλύτερά της φετινά ημίχρονα, ολοκληρώνοντας το δεύτερο 45λεπτο με 16 τελικές προσπάθειες, δεν κατόρθωσε να σκοράρει.

Με αυτόν τον τρόπο ο Λούκας Φαμπιάνσκι έφτασε τα 9 clean sheets την σεζόν 2020-2021 στο πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί στα 25 από τα 27 παιχνίδια της ομάδας του, με τον «δεύτερο» Ράντολφ να έχει αγωνιστεί μόνο κόντρα σε Έβερτον (0-1) και Μάνστεστερ Σίτi (2-1), μετρώντας μία νίκη, μία ήττα και ένα clean sheet.

Αντιθέτως, ο Πολωνός, όντας τόσο έμπειρος, όσο και αρκετά αξιόπιστος έχει κερδίσει απολύτως την εμπιστοσύνη του Μόγιες, που αποτελεί και τον 11ο προπονητή της Γουέστ Χαμ τα τελευταία 21 χρόνια. 

Με την καινούργια χρονιά μάλιστα ο Φαμπιάνσκι μετρά 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας δεχθεί μόλις 1 γκολ σε πρώτο ημίχρονο, με τον Ζαχά να ανοίγει το σκορ στο 3’ και την Κρίσταλ Πάλας να προηγείται για δεύτερη φορά το 2021 στο Σέλχαρστ Πάρκ αλλά εν τέλει να γνωρίζει ήττα με ανατροπή (2-3).

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, γίνεται το γεγονός αν αναλογιστεί κανείς πως η Λίβερπουλ έκανε διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, σκοράροντας τρεις φορές, αλλά καμία στο πρώτο ημίχρονο! 

Ανάλογα εξελίχθηκε και η αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Αγγλίας, με το ματς να οδηγείται στην παράταση και τον ΜακΤόμινεϊ να καθορίζει την έκβασή του, με μία προσωπική έμπνευση, ενώ η ήττα της από την Σίτι στο Έτιχαντ «σφραγίστηκε» από το πρώτο μέρος, αλλά αυτός... απουσίαζε.

Συνολικά, ο Φαμπιάνσκι έχει δεχθεί 29 τέρματα φέτος στην Premier League, ενώ η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης, πιέζει την Λέστερ, διεκδικώντας την τετράδα και έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές το τελευταίο δίμηνο, με την Φούλαμ να είναι η μοναδική που την κράτησε στο μηδέν σε επίπεδο πρωταθλήματος το 2021, έχοντας άλλωστε και 5 ισοπαλίες στα 10 τελευταία παιχνίδια.

Η Γουέστ Χαμ κερδίζει και ο πρώην τερματοφύλακας της Άρσεναλ και της Σουόνσι εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, δίνοντας με τον τρόπο του στην ομάδα του το περιθώριο να οδηγείται στο ημίχρονο είτε μπροστά στο σκορ, είτε αποφεύγοντας να έχει βρεθεί να κυνηγάει...  

Οι 390 εμφανίσεις που αναμένεται να συμπληρώσει την επόμενη εβδομάδα με αντίπαλο την Γιουνάιτεντ, επιβεβαιώνουν την κλάση του, με τον ίδιο να επιθυμεί να κάνει διψήφιο τον αριθμό των φετινών clean sheet και να... τριτώσει τις φορές που υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία του κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ