Διασκεδαστική νίκη για την Μάντσεστερ Σίτι

Σε ενα παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκαν εφτά τέρματα μέσα σε κάτι λιγότερο από μια ώρα ποδοσφαίρου, η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες διασκεδάζοντας και επικρατώντας 5-2 της Σαουθάμπτον, μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ. Από δυο γκολ οι Ντε Μπρόινε και Μαχρέζ που ξεχώρισαν, απόρησαν όλοι με το πέναλτι που δεν πήρε ο Φόντεν.  



Διασκεδαστική νίκη για την Μάντσεστερ Σίτι

Οι «πολίτες» στην πρώτη τους πολύ καλή επίθεση στο ματς άνοιξαν και το σκορ στο 15ο λεπτό, με το χαμηλό σουτ του Φόντεν να μην απομακρύνεται σωστά από τον ΜακΚάρθι και ο Ντε Μπρόινε από κοντά πήρε το «ριμπάουντ» για να κάνει το 1-0.

Η Σαουθάμπτον στο 25' ισοφάρισε προσωρινά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουόρντ – Πράους, όμως, δεν φαινόταν ότι αυτό θα μπορούσε να... σοκάρει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και ν' αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το σκορ είχε φτάσει στο 3-1 για τη Σίτι κι ας είχαν αρνηθεί ο ρέφερι και ο VAR τον απόλυτο ορισμό του πέναλτι σε ανατροπή του ΜακΚάρθι στον Φόντεν.

Αρχικά ο Μαχρέζ με πολύ ωραίο σουτ στη γωνία έκανε το 2-1 στο 40' και ο Γκουντογκάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους βρήκε τη μπάλα μετά από δοκάρι του Μαχρέζ για να τη στείλει στα δίχτυα και να πάρει η ομάδα του προβάδισμα δυο τερμάτων στην ανάπαυλα.

Το... ρεσιτάλ των γκολ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Μαχρέζ στο 55' μπροστά από πολλά σώματα με κόκκινες φανέλες να βρίσκει τη... χαραμάδα για να σκοράρει και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Στο 56' ο ¶νταμς από ευνοϊκή κόντρα στα πόδια του κατάφερε να ελέγξει την μπάλα και από πολύ κοντά να πετύχει το δεύτερο γκολ των «αγίων», για να έρθει αμέσως μετά ο Ντε Μπρόινε με ωραία κλειστή ντρίμπλα και δεξί σουτ εντός περιοχής να γράψει το 5-2 στο 59' σε ένα πολύ τρελό χρονικό διάστημα. 

Η Σίτι συνέχισε να χάνει ευκαιρίες σε πολύ χαμηλότερο τέμπο βέβαια αφού πλέον δεν χρειαζόταν να παίζει σε μεγάλες ταχύτητες και έφτασε στο +14 από την Γιουνάιτεντ στην βαθμολογία. Στο 85' ο Τσε ¶νταμς ήταν εκτεθειμένος, το γκολ του δεν μέτρησε ποτέ και το σκορ παρέμεινε ως είχε μέχρι τέλους.

Αυτό ήταν το 13ο παιχνίδι για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει στα 7+ γκολ σε σύνολο, με τις σεζόν 1992-1993, 1997-1998 και 2009-2010 να είναι οι μοναδικές που είχαν περισσότερα ματς με τέτοια σκορ (από 14 η καθεμιά).
 
 
 
 
Κώστας Ζάλιαρης