Θέλει να «μεγαλώσει» και άλλο μαζί με τον Αντσελότι η Έβερτον!

Μπορεί το συμβόλαιο του Κάρλο Αντσελότι στην Έβερτον να εκπνέει τον Ιούνιο του 2024, ωστόσο υπάρχει ήδη έντονη επιθυμία τόσο από την πλευρά του συλλόγου όσο και του Ιταλού τεχνικού για ανανέωση της συνεργασίας, με ορίζοντα τη σεζόν 2024/25. Μια χρονιά που αναμένεται προσοδοφόρα για τα «ζαχαρωτά». Μέχρι να επισημοποιηθεί όμως το οτιδήποτε, ας δούμε παρακάτω ποιοι λόγοι οδηγούν στην παραμονή του Αντσελότι στο τιμόνι της ομάδας.  



Θέλει να «μεγαλώσει» και άλλο μαζί με τον Αντσελότι η Έβερτον!

Το καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν οφείλεται μόνο στην εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο και καθηγητή Λογιστικής & Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Κίραν Μαγκουάιρ, το 2024 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για την Έβερτον, καθώς τότε αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο γήπεδο της ομάδας «Bramley Moore Dock Stadium». 

Το νέο «σπίτι» της Έβερτον, πέρα από την αυξημένη χωρητικότητα (52.888 θέσεις) σε σχέση με την τωρινή έδρα του «Γκούντισον Παρκ» (39.5720), πρόκειται να αποτελέσει χώρο πολλαπλών χρήσεων εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας (συναυλίες, εκδηλώσεις, συνέδρια). 

Η απόσταση ανάμεσα στα δύο γήπεδα είναι σχεδόν 2 μίλια, ωστόσο η μετακόμιση αναμένεται να εκτοξεύσει τα έσοδα του συλλόγου, ενώ με τη νέα έδρα να βρίσκεται στην παραλιακή μεριά της πόλης, το προσωνύμιο «εφοπλιστές» ίσως αρχίσουν να το χρησιμοποιούν και στην Αγγλία όταν αναφέρονται στην Έβερτον.

Ο Μαγκουάιρ επίσης υπογραμμίζει το γεγονός ότι τα εγκαίνια του νέου γηπέδου θα λάβουν χώρα παράλληλα με την έναρξη ενός ανανεωμένου, περισσότερο επικερδούς ΤσάμπιονςΛιγκ. 

Και ο Κάρλο Αντσελότι φαντάζει ο ιδανικός τεχνικός για να οδηγήσει την Έβερτον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα ο Μαγκουάιρ δήλωσε ότι εάν η Έβερτον, με έναν προπονητή του διαμετρήματος του Αντσελότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε νέο γήπεδο, με όλα τα επιπλέον ματς (του Τσάμπιονς Λιγκ) να διεξάγονται, φιλοξενώντας ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου εκείνη τη σεζόν, θα έκανε τα πάντα να αξίζουν τον κόπο (οικονομικά). 

Ο μισθός του Κάρλο Αντσελότι θα είναι τηρουμένων των αναλογιών ασήμαντος.

Βέβαια, όπως είπαμε στην αρχή, όλα συνηγορούν στην ανανέωση της σχέσης ομάδας και προπονητή. 

Αφενός ο ίδιος ο «Καρλίτο» σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ξεκάθαρα ότι θα επιθυμούσε να μείνει όσο περισσότερο γίνεται, ενώ με έντεχνο τρόπο “πέταξε το μπαλάκι” στη διοίκηση λέγοντας: «Πιστεύω το να τερματίσεις το συμβόλαιο μέχρι το 2024, σημαίνει ότι κάνεις καλή δουλειά και όταν έχεις κάνει καλή δουλειά, το συμβόλαιο δεν θα σταματήσει το 2024, πιστεύω θα συνεχίσει». Εξαιρετικά διπλωμάτης ο Ιταλός.

Από την πλευρά της Έβερτον, ο Φαράντ Μοσίρι, μεγαλομέτοχος του συλλόγου, έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο τη συμμετοχή των «ζαχαρωτών» σε μια διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που απαρτίζουν την ποδοσφαιρική ελίτ, όχι ως «πυροτέχνημα» αλλά μόνιμο μέλος αυτής.

Ενδεχομένως το όραμα του Μοσίρι να γίνει πραγματικότητα συντομότερα απ΄ όσο περίμενε, καθώς ο Αντσελότι έχει φέρει την Έβερτον σε απόσταση αναπνοής από την τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ που δίνει εισιτήριο για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. 

Σίγουρα η φιλοδοξία Αντσελότι και διοίκησης ταυτίζεται με το ρητό στο έμβλημα της ομάδας: «Τίποτα πέρα από το καλύτερο είναι αρκετά καλό».

Διονύσης Γαλιατσάτος