Η Λίβερπουλ εισπράττει μισό δις από πώληση μετόχων της FSG στη Νέα Υόρκη!

Σε μια δύσκολη από πλευράς αποτελεσμάτων χρονική συγκυρία για τη Λίβερπουλ, υπάρχει και ένα πολύ θετικό γεγονός, πως σύντομα θα μπουν στα ταμεία της πολλά λεφτά από πώληση ποσοστού της μητρικής εταιρείας της FSG στο χρηματιστήριο!  



Η Λίβερπουλ εισπράττει μισό δις από πώληση μετόχων της FSG στη Νέα Υόρκη!

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group, είναι έτοιμοι να δώσουν το 10% της εταιρείας τους στην RedBird Capital έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση στις ΗΠΑ.

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα, και προκρίθηκε αυτή η λύση, να εισέλθει δηλαδή η μητρική εταιρεία στο χρηματιστήριο κάτι που έχει κάνει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επίσης εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανή συμφωνία κάνει αποτίμηση για την εταιρεία FSG σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η FSG είχε συνομιλίες με την RedBall Acquisition Corp, μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού [SPAC] που ιδρύθηκε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Gerry Cardinale και τον γκουρού αναλυτικών στοιχείων του μπέιζμπολ, Μπίλι Μπιν (τον περίφημο προπονητή που ενσάρκωσε ο Μπραντ Πιτ στο Moneyball) από τον Οκτώβριο και μετά. 

Ενώ τα δύο μέρη δεν ανακοίνωσαν ποτέ, ούτε μπορούσαν άλλωστε λόγω αυστηρής ρύθμισης του χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ, πως βρίσκονταν σε συνομιλίες, είναι κατανοητό ότι οι συζητήσεις έχουν αρχίσει από τα τέλη του 2020 σχετικά με τη δυνατότητα δημόσιας εισαγωγής στο χρηματιστήριο.

Όμως, αυτές οι διαπραγματεύσεις για μια «αντίστροφη συγχώνευση» κατέρρευσαν το νέο έτος. 

Ο ιδρυτής της RedBird, Gerry Cardinale, εδώ και καιρό προσπαθεί να αποκτήσει ένα κομμάτι του Fenway Group το οποίο ελέγχεται προσωπικά από τον Τζον Χένρι. 

Τις Τελευταίες μέρες ωστόσο όλα δείχνουν πως η συμφωνία θα προχωρήσει και η Λίβερπουλ ως εταιρεία θα εισπράξει ως μερίδιο περίπου 530 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του ποσοστού κάνοντας εισαγωγή ως PLC public limited company στο αμερικανικό χρηματιστήριο λύνοντας κατά πολύ το πρόβλημα ρευστότητας στα ταμεία του κλαμπ εν μέσω πανδημίας! 

Αυτό που πρέπει κάποιος να υπολογίσει επίσης για τη Λίβερπουλ είναι πως δεν έχει τραπεζικό δανεισμό! 

Αυτό σε σύγκριση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που με αυτόν τον τρόπο καταφεύγει διαρκώς η πλευρά των Γκλέιζερς στο να βρίσκει χρήματα για να τροφοδοτεί τον σύλλογο για ρευστότητα αλλά έχει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια τραπεζικό δανεισμό, αποτυπώνει την υγιή κατάσταση του συλλόγου.

Απομένει φυσικά να δει κάποιος πόσα από αυτά τα χρήματα θα δοθούν το καλοκαίρι για μεταγραφές και για ενίσχυση μίας ομάδας που αγωνιστικά εδώ και καιρό δεν είναι σε καλή κατάσταση και ξεκάθαρα κινδυνεύει να μην βρίσκεται στην τετράδα συνεπώς και στο επόμενο Champions League!