Η μαγεία του Ρόνι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η πρόκριση της Τσέλσι (vid)

Πέρασαν 16 χρόνια από το βράδυ που η Τσέλσι προκρίθηκε με μία επική εμφάνιση επί της Μπαρτσελόνα στο Στάμφορντ Μπριτζ αλλά τα φώτα έπεσαν πάνω στον Ροναλντίνιο. Το England 365 δεν...ξέχασε και το θυμίζει ξανά.  



Η μαγεία του Ρόνι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η πρόκριση της Τσέλσι (vid)

Ήταν 8 Μαρτίου του 2005, όταν η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε για το Λονδίνο, με βασικό στόχο την υπεράσπιση του 2-1 της Βαρκελώνης και την επίτευξη ενός αποτελέσματος που θα της έδινε το δικαίωμα να συνεχίσει στα προημιτελικά του Champions League.

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο όμως είχε διαφορετική άποψη. Σκόραρε τρεις φορές στα πρώτα 20 λεπτά, και ακόμα και αν δυσκολεύτηκε, κατόρθωσε 14 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90’ της αναμέτρησης να είναι εκείνη που εξασφάλισε την πρόκριση χάρη στο γκολ του Τζον Τέρι.

Δεν ήταν όμως μόνο η εξαιρετική εμφάνιση των «μπλε» και η μεγάλη πρόκριση που κατάφεραν να πανηγυρίσουν με 4-2. 

Ήταν κυρίως ο Ροναλντίνιο, ο οποίος με μία ανεπανάληπτη έμπνευσή του, χάρισε στους ποδοσφαιρόφιλους μία μαγική στιγμή.

Στο 38' της συνάντησης και ενώ οι «μπλαουγκράνα» είχαν μειώσει με πέναλτι του Βραζιλιάνου, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε δύο κινήσεις με το δεξί του πόδι που παρομοιάστηκαν με... σβήσιμο ενός τσιγάρου, δίχως να αγγίζει την μπάλα και τελείωσε την φάση με το μυτάκι, αφήνοντας «άγαλμα» τόσο τον Τσεχ όσο και το κοινό του Στάμφορντ Μπριτζ.

Η κίνησή του αυτή παρά το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε, μνημονεύεται μέχρι και σήμερα, με τον Ροναλντίνιο να δηλώνει πως εκείνη η περίοδος ήταν η καλύτερη της καριέρας του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ