Ρεκόρ για Όμπα, λαθών συνέχεια για Τζακα!

Ενδιαφέροντα στατιστικά προέκυψαν μετά την περιπετειώδη, λόγω διαιτητικών λαθών, ισοπαλία με 1-1 στο «Turf Moor» ανάμεσα σε Μπέρνλι και Άρσεναλ. Η «μερίδα του λέοντος» ανήκει στην Άρσεναλ:  



Ρεκόρ για Όμπα, λαθών συνέχεια για Τζακα!

Καταρχάς, ο Μπουκάγιο Σάκα έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, ο οποίος φτάνει τις 50 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, όντας 19 ετών και 182 ημερών. Τα πρωτεία κατέχει ο Σεσκ Φάμπρεγκας, με τον Ισπανό να «πενηνταρίζει» σε ηλικία μόλις 18 ετών και 236 ημερών.

«Δήμιος» της Μπέρνλι αποδεικνύεται ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, καθώς το γκολ που σημείωσε για λογαριασμό της Άρσεναλ, ήταν το 8ο συνολικά απέναντι στους «clarets», σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Γκαμπονέζος στράικερ μόνο απέναντι στο Αμβούργο έχει σκοράρει περισσότερα γκολ (9), όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Έπειτα από αυτό το γκολ, ο «Όμπα» εισέρχεται σε ένα ιδιαίτερο κλαμπ παικτών, οι οποίοι μέσα σε μια σεζόν έχουν σκοράρει γκολ και αυτογκόλ απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Μπέρνλιείχε αποδράσει από το «Emirates» με σκορ 0-1 , έπειτα από γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στην... λάθος εστία. 

Για την ιστορία, οι υπόλοιποι τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο είναι οι:

• Εντού απέναντι στη Μπλάκμπερν (2002/03)

• Γκαλάς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ(2007/08)

• Βερμάελεν απέναντι στη Φούλαμ (2011/12)

• Ζιρού απέναντι στη Σάδερλαντ (2015/16)

Ο Γουίλιαν συνεχίζει να «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: να μοιράζει ασίστ. Μετά το ματς στο «Turf Moor» και την ασίστ για το 0-1,  σημείωσε την 5η ασίστ, έχοντας πλέον τις περισσότερες στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό των «κανονιέρηδων» αυτή τη σεζόν. 

Μάλιστα για πρώτη φορά «σερβίρει» σε 2ο συνεχόμενο αγώνα στο πρωτάθλημα, έπειτα από το Μάρτη του 2019, όντας τότε παίκτης της Τσέλσι.

Εκτός από τα θετικά στατιστικά, υπάρχει και η αρνητική πλευρά. Συγκεκριμένα ο Γκρανίτ Τζάκα με το λάθος που έκανε στο γκολ που δέχθηκαν οι Λονδρέζοι, έφτασε τα 8 λάθη που καταλήγουν σε τέρμα κατά της ομάδας του. 

Τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη εκτός περιοχής στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Τέλος, από πλευράς γηπεδούχων, αυτή η ισοπαλία ήταν η 5η συνεχόμενη εντός έδρας, κάτι που συμβαίνει για 3ηφορά στην ιστορία του συλλόγου (1936 και 1997).

Διονύσης Γαλιατσάτος