Ευρωπαία και βελτιωμένη Τσέλσι, Λίβερπουλ ακόμα στο σκοτάδι... (vids)

Με υπέροχο γκολ του Μάουντ η Τσέλσι επιβλήθηκε 1-0 της Λίβερπουλ στο Μέρσεϊσαϊντ και επιμένει για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κόκκινοι» σημείωσαν για πρώτη φορά στα χρονικά 5η διαδοχική εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και το μοναδικό γκολ στο «Άνφιλντ» στην Πρέμιερ Λιγκ το 2021 είναι με πέναλτι του Σαλάχ απέναντι στη Σίτι! Με σκορ 1-0 επικράτησαν οι Τότεναμ και Έβερτον των Φούλαμ και Γουέστ Μπρομ αντίστοιχα, παράπονα για διαιτησία και VAR από τους «cottagers».  



Ευρωπαία και βελτιωμένη Τσέλσι, Λίβερπουλ ακόμα στο σκοτάδι... (vids)

Το ντέρμπι ήταν κάπως ήσυχο το πρώτο 20λεπτο και από εκείνο το σημείο και μετά, με την Τσέλσι πλέον ν' ανεβαίνει κι εκείνη στο γήπεδο, άρχισε να έχει περισσότερο ρυθμό.

Οι «μπλε» ήταν εκείνοι που έφτασαν πρώτοι στο γκολ και το πέτυχαν στο 24ο λεπτό με τον Βέρνερ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, να περνάει και τον Άλισον και να σκοράρει, όμως, το χέρι του ήταν εκτεθειμένο και με τον VAR αποφασίστηκε το οφσάιντ για να παραμείνει το 0-0!

Λίγο αργότερα ο Μανέ βρέθηκε απέναντι από τον Μεντί κάνοντας... τσαφ από την μπαλιά του Σαλάχ και η μπάλα άρχισε να μεταφέρει εύκολα από τη μια στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Ο Βέρνερ είχε τον Μάουντ άξιο συμπαραστάτη στην κινητικότητα και ο Άγγλος από τρομερή μπαλιά του Καντέ στο 42' κατέβασε, πάτησε περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ έβαλε μπροστά τους «μπλε» με 1-0!

 

 

 

 

Η Λίβερπουλ μπήκε φορτσάτη στο δεύτερο μέρος, πάτησε αρκετά την περιοχή του Μεντί και στο 48' φώναξε για απλωμένο χέρι του Καντέ σε προσπάθεια του Φιρμίνο να γεμίσει στην περιοχή, με τον Γάλλο χαφ να είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και να μην καταφέρνει να κατεβάσει το χέρι.

Ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς και δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση από τον VAR. Οι «μπλε» με τον Μάουντ ξανά τρομερά δραστήριο στο 55' είδαν τον Ρόμπερτσον να διώχνει πάνω στη γραμμή ένα μονοκόματο σουτ του Ζίγιεχ από απομάκρυνση του Άλισον!

Οι Λονδρέζοι κυκλοφορούσαν άριστα τη μπάλα χαμηλά, ο Καντέ έκανε μεγάλο παιχνίδι, ο Βέρνερ ήταν μπελάς για τα μετόπισθεν των Πρωταθλητών και ο Γερμανός στο 77' νικήθηκε από τον Άλισον από πλάγια θέση.

Στο 85' ήρθε η πρώτη τελική εντός εστίας για τους Πρωταθλητές (!) με κεφαλιά του Φιρμίνο πάνω στον Μεντί έπειτα από αδυναμία του Κάμπακ από κοντά να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση στην άμυνα των «μπλε» και το τελικό 1-0 επιβεβαιώσε την σημαντικότατη νίκη της Τσέλσι και την 5η διαδοχική εντός έδρας ήττα για τη Λίβερπουλ για πρώτη φορά στην ιστορία της! 

Μετά από εκείνο το τρομερό γκολ με το ανάποδο ψαλίδι απένατι στην Γούλφσμπεργκερ, ο Ντέλε Άλι προσπάθησε να πλασάρει για να δει τη μπάλα να κοντράρει στον Τοσίν Ανταραμπιόγιο και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0 της Τότεναμ στο 19'!

Τα «σπιρούνια» για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβρη κατέγραψαν διαδοχικές νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος, αν και η Φούλαμ φώναξε πολύ για το γκολ που της ακυρώθηκε λίγο μετά τη μία ώρα αγώνα.

 

 

Η μπάλα χτύπησε στο κολλημένο χέρι του Λεμινά, με τον Μάτζα να σκοράρει όμως να μη μετράει το γκολ για παράβαση στην απομάκρυνση του Σάντσες... Οι «cottagers» παρά την πίεση που άσκησαν ειδικά προς το φινάλε, δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση στο γκολ των φιλοξενούμενων και κάπως έτσι το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

 

 

Η Έβερτον ξανά με δράστη τον Ριτσάρλισον συνέχισε την προσπάθεια εξασφάλισης ευρωπαϊκής θέσεης και επικράτησε 1-0 της Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς». Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος νικώντας τον Τζόνστον με κεφαλιά από σέντρα του Σίγκουρντσον για το τελικό σκορ στο 65ο λεπτό.

Μαγική η απόκρουση του Πίκφορντ σε κεφαλιά του Ντιανέ στο πρώτο μέρος, ενώ, ήταν οφσάιντ στο 93' όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το γκολ δεν μέτρησε έπειτα και από παρακολούθηση του On-field review από τον ρέφερι.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης