Πλέον νικάει από συνήθεια...

Η Σίτι δεν είχε να φοβηθεί αυτή την κάκιστη Γουλβς, ακόμα κι όταν με την πρώτη της ευκαιρία η ομάδα του Νούνο Σάντο σκόραρε. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έχοντας κάνει πλέον τη νίκη μια απλή συνήθεια, επικράτησαν 4-1 και έφτασαν στα 21 διαδοχικά θετικά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 28 ματς δίχως ήττα οι «πολίτες» ισοφαρίζοντας το δικό τους ρεκόρ.  



Πλέον νικάει από συνήθεια...

Αυτή η Σίτι και αυτή η Γουλβς είχαν τεράστια διαφορά. Χαοτική. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, με ποσοστά κατοχής της μπάλας που ξεπερνούσαν το 80%, με απόλυτη άνεση, με προβάδισμα από το 15ο λεπτό και το ματς ήταν τέτοιο που η κόντρα είχε γίνει... Ρόδρι – Γουλβς κι όχι των «πολιτών» με τους «λύκους».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο χαφ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος στο 26ο λεπτό είχε μόνος του 30 πάσες, τη στιγμή που ολόκληρη η αντίπαλη ομάδα είχε μονάχα 28!

Η Σίτι άνοιξε το σκορ με τον Ντέντονκερ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του από γύρισμα του Μαχρέζ προς τον Στέρλινγκ που περίμενε ολομόναχος να σκοράρει σε κενή εστία, ενώ, λίγο πριν την ανάπαυλα ο Λαπόρτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, το χέρι του ήταν οφσάιντ στην πάσα που του έκανε ο Μπερνάρντο Σίλβα.

Πριν από το αποψινό ματς, η Σίτι ήταν αήττητη σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και σε 26 στο πρωτάθλημα όταν είχε το προβάδισμα στο ημίχρονο και φυσικά αυτό συνεχίστηκε και στο παιχνίδι της Τρίτης. Το ποδόσφαιρο, επειδή είναι απρόβλεπτο και μαγικό, χάρισε στην Γουλβς το γκολ της ισοφάρισης, στην πρώτη της τελική στο ματς, στην πρώτη της επαφή στην περιοχή των γηπεδούχων!

Στο 60' ο Κόουντι με κεφαλιά από γέμισμα του Μουτίνιο από εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1 για την Γουλβς σε απόλυτη κόντρα της ροής του αγώνα. Η Σίτι πλέον έπρεπε να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ της νίκης, στο 77' ο Στέρλινγκ είδε το δοκάρι να του στερεί την ευκαιρία να σκοράρει, όμως, στο 80' ο Γκάμπριελ Ζέσους έγραψε το 2-1 λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό με κοντινό σουτ.

Το φινάλε είχε ένα μικρό... ξέσπασμα και αρχικά ο Μαχρέζ (90') ανέβασε τον δείκτη του σκορ, για να διαμορφώσει και το τελικό 4-1 στις καθυστερήσεις ο Ζέσους με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Αυτό ήταν το 11ο του Βραζιλιάνου για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνοντας τη συμμετοχή του στα 46 τέρματα σε 53 παρουσίες στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. 

Κώστας Ζάλιαρης