Διαφορετικές φανέλες, πάλι γκολ!

Το πρώτο από τα τρία τέρματα της Άρσεναλ στο Λέστερ το μεσημέρι της Κυριακής έφερε στην επιφάνεια ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο για τους παίκτες που συνεργάζονται και οδηγούν την μπάλα στα δίχτυα με διαφορετικά χρώματα στη φανέλα!   



Διαφορετικές φανέλες, πάλι γκολ!

Το νικηφόρο πέρασμα της Άρσεναλ με ανατροπή από το «King Power Stadium» και το υπέρ της 3-1 επί της Λέστερ έφερε χαμόγελα στους φίλους της ομάδας. Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, που παραμένει στη μέση της βαθμολογίας (10η, 37 βαθμ.), αλλά ίσως σημάνει τον αγώνα δρόμου των Λονδρέζων, προκειμένου να πλασαριστούν στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πάντως η νίκη απέναντι στη Λέστερ έδωσε τέλος σε μια αρνητική παράδοση για τους «κανονιέρηδες» που κρατούσε από τον Ιανουάριο του 2015. Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ είχε κερδίσει 2-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad», σε μια σεζόν που βρήκε την ομάδα στην 3η θέση και τους «πολίτες» στην 2η. 

Έκτοτε όμως ο λονδρέζικος σύλλογος δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει εκτός έδρας τους τρεις βαθμούς της νίκης από ομάδα που βρισκόταν μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων της κατηγορίας! 

Αυτό το ιδιαίτερο αρνητικό σερί μεταφράζεται σε 3 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Πέρα από το παραπάνω στατιστικό, προέκυψε άλλο ένα στοιχείο από το ματς του Λέστερ. 

Ένα στοιχείο από αυτά που φτιάχνουν όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες κι ενώνουν το παρόν με το παρελθόν. 

Όταν ο Νταβίντ Λουίζ σημείωσε με κεφαλιά το 1-1, σηματοδοτώντας την αρχή της ανατροπής για την ομάδα του, κατάφερε παρέα με τον Γουίλιαν, ο οποίος έδωσε την ασίστ, να μπει στην ιστορία του συλλόγου. 

Οι δυο τους έγιναν το δεύτερο δίδυμο που συνεργάζεται για να σκοράρει για λογαριασμό της Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ μαζί το έχουν καταφέρει και σε προηγούμενο σύλλογο.

Βλέπετε, οι δύο Βραζιλιάνοι είχαν συνεργαστεί ξανά με τη φανέλα της Τσέλσι. 

Σε ματς απέναντι στη Χάντερσφιλντ (2.2.2019) ο Γουίλιαν είχε δώσει την ασίστ που έχρισε σκόρερ τον Νταβίντ Λουίζ.

Το πρώτο ζευγάρι στην ιστορία της Άρσεναλ που κατάφερε να κάνει το ίδιο, έχοντας αγωνιστεί με διαφορετικά χρώματα στο παρελθόν ήταν αυτό του Τζον Χάρτσον και του Ίαν Ράιτ (Γουέστ Χαμ). 

Οι δύο στράικερ συνυπήρξαν και στην Άρσεναλ τη διετία 1995-1997, ενώ βρέθηκαν ξανά συμπαίκτες στη Γουέστ Χαμ τη σεζόν 1998-1999.

Διονύσης Γαλιατσάτος