Μπράιτον: Η τύχη της γύρισε την πλάτη και... την έστειλε στα δοκάρια

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στην εντός έδρας νίκη της Γουέστ Μπρομ κόντρα στην Μπράιτον στο Χόθορνς, με τους «γλάρους» να αστοχούν δύο φορές από το σημείο του πέναλτι.  



Μπράιτον: Η τύχη της γύρισε την πλάτη και... την έστειλε στα δοκάρια

Δεδομένα πρόκειται για κάτι που πολύ σπάνια θα συμβεί, μιας και είναι δύσκολο η ίδια ομάδα να κερδίσει δύο πέναλτι σε ένα ενενηντάλεπτο. 

Πόσω μάλλον όταν καταφέρνει να αστοχήσει και στις δύο περιπτώσεις που της παρουσιάζονται! 

Παρόλα αυτά στο Χόθορνς το παιχνίδι ανάμεσα στην Γουέστ Μπρομ και την Μπράιτον «σημαδεύτηκε» από την αστοχία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρά το γεγονός πως ήταν καλύτεροι για ακόμη μία φορά από τον αντίπαλο τους φέτος, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάτι από την αναμέτρηση.

Αστόχησαν δύο φορές από την άσπρη βούλα, πετυχαίνοντας και τις δύο φορές το δοκάρι! 

Αρχικά, το έκανε ο Γκρος με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ενώ στην συνέχεια την ευθύνη ανέλαβε στο 74’ ο Ντάνι Γουέλμπεκ, που είχε εισέλθει στο παιχνίδι δέκα λεπτά νωρίτερα, με την κατάληξη να είναι και πάλι η ίδια.

Ένας χρόνος έχει περάσει από την τελευταία φορά που είδαμε μία ομάδα της Premier League να αστοχεί δις από τα έντεκα μέτρα. Πρόκειται μάλιστα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία στην 10η αγωνιστική της περσινής σεζόν, αν και σκόραρε τρεις φορές απέναντι στην Νόριτς, αστόχησε και άλλες δύο από το σημείο του πέναλτι, με τον Τιμ Κρουλ να αποκρούει τις εκτελέσεις των Μαρσιάλ και Ράσφορντ.

Δεν είναι συχνό αλλά συμβαίνει. Το είχε κάνει και ο Μπεραχίνο, όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Γουέστ Μπρομ το 2016, σε μία εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Γουότφορντ, με αποτέλεσμα να μπει σε ένα κλειστο κλαμπ τριών παικτών, οι οποίοι ανέλαβαν και τις δύο φορές την εκτέλεση του πέναλτι αλλά αστόχησαν.

Μοναδική διαφορά της αστοχίας της Μπράιτον σε σχέση με αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί η έκβαση της αναμέτρησης. 

Στην πρώτη περίπτωση οι «γλάροι» ηττήθηκαν, ενώ στην δεύτερη οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν εύκολα με σκορ  1-3.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ