Η Λίβερπουλ το καθήκον της, το πέναλτι της Γιουνάιτεντ και ο Μπέιλ (vids)

Με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος παρά το γεγονός πως γι' ακόμα ένα ματς είχε πολλές απουσίες, η Λίβερπουλ πέρασε από το Σέφιλντ με το 2-0 επί της Γιουνάιτεντ. Σάλος με το χέρι του Χάντσον – Οντόι στο ισόπαλο (0-0) ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι στο Λονδίνο, σόου από τον Μπέιλ στο 4-0 της Τότεναμ επί της Μπέρνλι.  



Η Λίβερπουλ το καθήκον της, το πέναλτι της Γιουνάιτεντ και ο Μπέιλ (vids)

Στο τελευταίο χρονικά ματς στο Bramall Lane, η Λίβερπουλ που δεν είχε ούτε τον Άλισον για την εστία, αλλά ούτε και τον Ζότα που είχε ίωση παρά το γεγονός πως έχει επανέλθει σε φουλ προπονήσεις, ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, βρήκε τις λύσεις και τα γκολ στο δεύτερο μέρος για να κάνει τουλάχιστον το καθήκον της και να πάρει τη νίκη με το τελικό 2-0.

Στο 48o λεπτό από γύρισμα του Αλεξάντερ – Άρνολντ ο Κέρτις Τζόουνς με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, ενώ, το δεύτερο τέρμα για τους «κόκκινους» ήρθε από τον Φιρμίνο στο 64' με κόντρα στον Λάντστραμ για να μαζέψει ο Ράμσντεϊλ τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Οι «λεπίδες» έφτασαν κάποιες φορές με απειλητικές διαθέσεις στα καρέ της Λίβερπουλ, όμως, ο Κάμπακ εμφανίστηκε αποτελεσματικός... Στο -1 από την 5η Τσέλσι πλέον η ομάδα του Κλοπ και στο -2 από την τετράδα!

 

 

 

 

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» λίγη ώρα νωρίτερα, στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, το τελικό 0-0 και η εικόνα των δύο ομάδων θα ξεχαστούν πολύ γρήγορα, όχι όμως και η φάση που προκάλεσε οργή στους «κόκκινους διαβόλους» και αναφορές περί κλοπής των βαθμών από το ματς!

Ο Στιούαρτ Άτγουελ στο πρώτο ημίχρονο είδε το μόνιτορ για φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καλούμ Χάντσον - Οντόι, όμως, δεν έδωσε πέναλτι κι έτσι δεν άλλαξε κάτι στο σκορ. Μετά το τέλος του ματς, ο Λουκ Σο ανέφερε ότι: «Ο ρέφερι είπε στον Μαγκουάιρ πως και πέναλτι να έδινε, πάλι θα γινόταν συζήτηση για την ορθότητα της απόφασής του»!

Κάπως έτσι, η Γιουνάιτεντ παρέμεινε για 20ο ματς πρωταθλήματος αήττητη, όμως, βρίσκεται στο -12 από την πρωτοπόρο Σίτι, ενώ, η Τσέλσι έμεινε εκτός τετράδας με την Γουέστ Χαμ να παραμένει εντός των θέσεων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Σε μια άλλη γειτονιά του Λονδίνου, η Τότεναμ έφτασε πανεύκολα στο τελικό 4-0 απέναντι στην Μπέρνλι σε ένα μεσημεριανό... σόου από τον Γκάρεθ Μπέιλ που πέτυχε δυο γκολ και είχε και μια ασίστ, έχοντας απογειωθεί στα τελευταία τέσσερα ματς της Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις.

Χρειάστηκε να περάσει μονάχα ένα λεπτό στο ματς για ν' ανοίξει το σκορ ο Ουαλός σούπερ σταρ με προβολή από γέμισμα του Σον και η Τότεναμ που είχε ηττηθεί στα πέντε από τα έξι προηγούμενα παιχνίδια, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη με άνεση, απολαμβάνοντας μια πολύ ήρεμη Κυριακή, με τον Μπέιλ να ξαναβρίσκει τον παλιό, καλό του εαυτό και το χαμόγελό του.

Τα «σπιρούνια» έφτασαν στην 8η θέση, στο -4 από την πρώτη τετράδα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης