Η Άρσεναλ δεν... χαμπάριασε από το ροτέισον

Με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο και με αρκετές αλλαγές από τον Μικέλ Αρτέτα μετά και το ματς με την Μπενφίκα για το Γιουρόπα Λιγκ, η Άρσεναλ έβγαλε ξανά αντίδραση στο γήπεδο και πήρε τη νίκη με το τελικό 3-1 εκτός έδρας απέναντι στην Λέστερ. Στο -13 από την κορυφή οι «αλεπούδες», συνεχίζουν την προσπάθεια για Ευρώπη οι «κανονιέρηδες» που σε λίγες μέρες θα κοντραριστούν ξανά με τον Ολυμπιακό. Βαθμός δίχως αντίκρισμα για την Φούλαμ που έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. 



Η Άρσεναλ δεν... χαμπάριασε από το ροτέισον

Το θετικότατο για την Άρσεναλ είναι πως δεν... σοκαρίστηκε από το γκολ που δέχθηκε, αν και η εικόνα και η λειτουργία της άμυνάς της μετά το κλέψιμο της μπάλας από τον αντίπαλο πλάγια δεξιά κοντά στο χώρο του κέντρου ήταν απαράδεκτη. Ο Τίλεμανς απλά πήρε τη μπάλα, έτρεξε μέχρι την περιοχή και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0. Οι «κανονιέρηδες» φτάνοντας την κατοχή της μπάλας σε ποσοστά μεγαλύτερα του 75%, προσπαθούσαν, αλλά δεν είχαν τον τρόπο που θα ήθελαν και που απαιτούσε το ματς για να απαντήσουν.

Περισσότερο με γεμίσματα και με τη μπάλα στα πλάγια αναζητούσαν λύσεις, με την πρώτη να έρχεται τελικά στο 39'. Από εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν από δεξιά – με τον Τόμας της Λέστερ ν' αντιμετωπίζει προβλήματα στην πλευρά του – ο Νταβίντ Λουίζ με κεφαλιά ισοφάρισε. Στο 44' σε αντεπίθεση που ξεκίνησε με τον Γουίλιαν που... πάτησε γκάζι, ο Όντεγκααρντ άφησε πλάγια δεξιά στον Πεπέ, αυτός έκανε κίνηση κεντρικά, σούταρε με το αριστερό, ο Εντιντί έκανε χέρι στην περιοχή και ο Λακαζέτ από την άσπρη βούλα ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 2-1!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λέστερ είδε τον Χάρβεϊ Μπαρνς να πέφτει μόνος του στο έδαφος με πόνο στο γόνατο και ν' αποχωρεί με προστατευτική μπότα και φορείο, με τους φόβους για σοβαρή ζημιά να κατακλύζουν πλέον τον Μπρένταν Ρότζερς και την ομάδα του.

Και στο 52' ο Νικολά Πεπέ πλάσαρε σε κενή εστία έπειτα από κόντρα επίθεση της Άρσεναλ με τον σκόρερ να ξεκινάει τη φάση, τον Όντεγκααρντ να στέλνει αριστερά στον Γουίλιαν κι εκείνον με την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι να κάνει το γύρισμα με τη βοήθεια κόντρα για να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα του ματς. Τραυματίας αποχώρησε και ο Έβανς για τις «αλεπούδες» που έμειναν στο -13 από την πρωτοπόρο Σίτι, ενώ, η ομάδα του Αρτέτα συνεχίζει την προσπάθεια συμμετοχής στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, έχοντας σε λίγο καιρό και τις νέες μάχες με τον Ολυμπιακό στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο άλλο ματς, στο Craven Cottage, υπήρξε... αλληλοεξουδετέρωση και τρομερή προσοχή από τις δύο ομάδες. Η Κρίσταλ Πάλας έδειξε εξ αρχής ότι ξανά δεν είχε και ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθεί και να παίξει, με αποτέλεσμα η Φούλαμ να φανερώσει καλά στοιχεία οργάνωσης στην άμυνα, συνεχούς κίνησης για να κλείσουν όλοι οι διάδρομοι και υπομονής για να φτάσει σε απειλητικές καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η Πάλας πλέον στριμώχθηκε στα σχοινιά στο δεύτερο μέρος από τους συμπολίτες της, με την ομάδα του Σκοτ Πάρκερ όμως να μην καταφέρνει να μετουσιώσει την ανωτερότητά της σε ένα γκολ που θα της επέτρεπε να πάρει ανάσες και να ησυχάσει από νωρίς... Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και φυσικά ο ένας βαθμός δεν έχει να πει απολύτως τίποτα στην Φούλαμ στην προσπάθεια επιβίωσης...

Κώστας Ζάλιαρης