Δεν ταιριάζει το... ευρωπαϊκό κοστούμι στον Μπρένταν Ροτζερς!

Η Ευρώπη δεν πηγαίνει τελικά στον Μπρένταν Ρότζερς και αυτό φάνηκε για μία ακόμη φορά σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι στον πάγκο της Λέστερ! Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός βιώνει πέμπτο αποκλεισμό στην προπονητική του καριέρα στην ίδια φάση για το Γιουρόπα Λιγκ.  



Δεν ταιριάζει το... ευρωπαϊκό κοστούμι στον Μπρένταν Ροτζερς!

Με το πέρας των αγώνων για τη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ, η Λέστερ γνώρισε τον αποκλεισμό από την Σλάβια Πράγας με ήττα στο «Κινγκ Πάουερ», αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία στο πρώτο μεταξύ τους ματς, έδωσε εισιτήριο πρόκρισης στους Τσέχους.

Μπορεί οι «αλεπούδες» να έχουν βρεθεί στο ευρωπαϊκό προσκήνιο μόλις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο αποκλεισμός έρχεται να προστεθεί σε μια παράδοση με αρνητική χροιά αναφορικά με τον Μπρένταν Ρότζερς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή :

1) Σεζόν 2012/13, Λίβερπουλ: Ο Μπρένταν Ρότζερς βρίσκεται στο τιμόνι των «κόκκινων» και αντιμετωπίζει τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στα νοκ-άουτ. Το πρώτο ματς λήγει 2-0 για τη ρωσική ομάδα, ενώ στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ σημειώνει μεν νίκη με 3-1, ωστόσο το σκορ αυτό δεν έφτασε για την πρόκριση.

2) Σεζόν 2014/15, Λίβερπουλ: Το «δις εξαμαρτείν» για τον Μπρένταν Ρότζερς. Έχοντας φτάσει στη νοκ-άουτ φάση, αφού τερμάτισε στην 3η θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν την Μπεσίκτας. Πρώτος αγώνας στην Αγγλία, με το νικηφόρο, αλλά ισχνό 1-0. Με το ίδιο σκορ στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκικος σύλλογος καταφέρνει να πάει το ματς στα πέναλτι, όπου η Λίβερπουλ χάνει (5-4) και αποκλείεται.

3) Σεζόν 2017/18, Σέλτικ: Αυτή τη φορά ο πολύπειρος τεχνικός έχει αναλάβει τα ηνία της Σέλτικ κι έχοντας βρεθεί στην 3η θέση του γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζει την ευρωπαϊκή πορεία στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα. Εκεί βρέθηκε απέναντί του το «φάντασμα του παρελθόντος» που ακούει στο όνομα “Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης”, με το έργο να έχει την ίδια κατάληξη όπως την πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, παρά τη νίκη με 1-0 στο «Σέλτικ Παρκ», στον επαναληπτικό της Αγίας Πετρούπολης η Ζενίτ νίκησε καθαρά με 3-0 και πήρε την πρόκριση.

4) Σεζόν 2017/18, Σέλτικ: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το σκωτσέζικο σύλλογο, ο Μπρένταν Ρότζερς βρίσκεται στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αποκλειστεί νωρίτερα από την ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τερματίζει 2ος στον όμιλο και στον πρώτο νοκ-άουτ γύρο αντιμετωπίζει τη Βαλένθια. 

Αυτή τη φορά το έργο του Ρότζερς ήταν ίσως και το δυσκολότερο, καθώς οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να νικήσουν τόσο στη Γλασκώβη (2-0), όσο και στο «Μεστάγια» (1-0), αφήνοντας ξανά τον Βορειοϊρλανδό εκτός συνέχεια, στην ίδια ακριβώς φάση.

5) Σεζόν 2020/21, Λέστερ: το αρνητικό αυτό μοτίβο συνεχίζεται με τρίτη διαφορετική ομάδα, καθώς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι σε έναν - θεωρητικά - εύκολο αντίπαλο, με τον Μπρένταν Ρότζερς να φτάνει σε ένα κουιντέτο ευρωπαϊκών αποτυχιών.

Διονύσης Γαλιατσάτος