Βρετανικές σειρές-διαμάντια για να βγουν πιο εύκολα οι νύχτες του lockdown!

Δυο πρόσφατες βρετανικές σειρές και μια λίγο παλαιότερη μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας και μας υπενθυμίζουν για ποιον λόγο οι Βρετανοί θεωρούνται μετρ του είδους.  



Βρετανικές σειρές-διαμάντια για να βγουν πιο εύκολα οι νύχτες του lockdown!

Όσο και αν προσπαθούν οι ισπανικές και οι σκανδιναβικές σειρές μυστηρίου να πάρουν κεφάλι και να αναδειχθούν βασίλισσες του είδους, πάντα οι αγγλικές παραγωγές θα τις αφήνουν δεύτερες. 

Πως να το κάνουμε και γιατί να το αρνηθούμε; 

Οι Βρετανοί γέννησαν το ποδόσφαιρο και τις μυστηριακές σειρές ανατροπών και αυτό θα τους το δίνουμε ακόμα και αν αυτό δεν το γουστάρουν πολλοί. 

Παρακάτω θα βρεις 3 βρετανικές mini σειρές- έπη, που υπόσχονται να κάνουν τις κρύες νύχτες της καραντίνας πιο συναρπαστικές και λιγότερο βαρετές. Τσέκαρε τες και θα καταλάβεις για ποιο λόγο βγαίνουν τελικά οι φήμες και τα κλισέ.

Deadwater Fell

4 επεισόδια

Μια ευτυχισμένη οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με μια φωτιά που καίει το σπίτι της και από τα συντρίμμια βγαίνουν νεκροί η μητέρα με τα τρία της παιδιά. Οι μόνοι διασωθέντες; Ο πατέρας της οικογένειας και ο γιατρός του μικρού σκωτσέζικου χωριού που κατοικούν. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν διαπιστώνεται πως η οικογένεια ήταν ναρκωμένη την καταραμένη βραδιά. 

Μήπως το ατύχημα τελικά δεν ήταν ατύχημα; Μήπως η ευτυχισμένη οικογένεια δεν ήταν τόσο ευτυχισμένη τελικά; Όλα αυτά θα εξηγηθούν στη σειρά που θα σε κρατήσει κοντά της ευχάριστα και θα σε κάνει να τη θυμάσαι για χρόνια. Δες την!

The Pale Horse

2 επεισόδια

Δυο επεισόδια που φεύγουν σαν νερό, οπτικοποιούν μια διάσημη ιστορία της Αγκάθα Κρίστι και μας αφήνουν κάτι παραπάνω από πολύ ευχαριστημένους. 

Ο θάνατος μιας γυναίκας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γεννά πολλά ερωτήματα. Μεγαλύτερα ερωτήματα όμως γεννά μια λίστα με πιθανούς δολοφόνους που κανείς δεν γνωρίζει ποιος δημιούργησε και για ποιον λόγο.

Θα καταφέρεις να λύσεις το μυστήριο πριν εμφανιστεί στην μικρή σου οθόνη;

Collateral

4 επεισόδια

Ο υπάλληλος μιας πιτσαρίας πέφτει νεκρός από σφαίρα και η αστυνομικός που αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης καταλαβαίνει αμέσως πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας, ένα πρόσωπο της πολιτικής- πολύ υψηλής θέσης- και κάποιοι ακόμα επιφανείς άνδρες της πολιτικής σκηνής. 

Όλα μπλέκονται και όλα γίνονται ξεκάθαρα σε 4 επεισόδια που θα σε κάνουν να χάσεις σημαντικό μέρος του ύπνου σου, μέχρι να την τελειώσεις.

Γεωργία Τζαγκαράκη