«Μονομαχία» Γιουνάιτεντ – Μίλαν, ξανά με τον Ολυμπιακό η Άρσεναλ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια θα κοντραριστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με την Μίλαν, με την κληρωτίδα της φάσης των «16» να ρίχνει την ομάδα του Σόλσκιερ πάνω σε αυτή του Πιόλι! Ξανά με τον Ολυμπιακό η Άρσεναλ σε ένα ζευγάρι που πλέον δεν εκπλήσσει κανέναν, με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Τότεναμ.  



«Μονομαχία» Γιουνάιτεντ – Μίλαν, ξανά με τον Ολυμπιακό η Άρσεναλ!

Έπειτα από 11 χρόνια, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μίλαν συγκρούονται ξανά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα, είναι ιδιαίτερες οι φετινές τους «μάχες» καθώς θα σημειωθεί και η μεγάλη επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ως αντίπαλος απέναντι στην άλλοτε ομάδα του!

Η Γιουνάιτεντ από το 2010, όταν και είχε πανηγυρίσει πρόκριση εις βάρος των «ροσονέρι» με δυο νίκες (3-2 εκτός έδρας, 4-0 εντός) στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας τότε πρώτη ιστορική νίκη στο «Σαν Σίρο», θα υποδεχθεί τον ιταλικό σύλλογο στις 11 του Μάρτη στο πρώτο τους παιχνίδι για τους «16» του Europa League, με την ρεβάνς στο Μιλάνο μια εβδομάδα αργότερα.

Πέρυσι, Άρσεναλ και Ολυμπιακός είχαν αναμετρηθεί στους «32» του Europa League με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει στο φινάλε της παράτασης και τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει τεράστια ευκαιρία αμέσως μετά για να χαρίσει εκείνος την πρόκριση στους Λονδρέζους.

Φέτος, οι δυο τους θα κοντραριστούν ξανά και μάλιστα, με τους «κανονιέρηδες» να επισκέπτονται για δεύτερη φορά άμεσα το «Γ.Καραϊσκάκης», εκεί όπου το βράδυ της Πέμπτης απέκλεισαν την Μπενφίκα στους «32»!

Ο Ομπαμεγιάνγκ, του οποίου το μυαλό στοίχειωσε εκείνη η μεγάλη χαμένη ευκαιρία πριν από έναν χρόνο, θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για τα νέα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους».

Η τρίτη ομάδα που συνεχίζει στο φετινό Europa League από αγγλικής πλευράς είναι η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος βλέπει ευκαιρία για συνέχιση της πορείας του συλλόγου στον θεσμό μετά την κλήρωση με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και το πρώτο ματς εκτός έδρας. Ο Πορτογάλος είναι... μανούλα στα νοκ-άουτ και έχει την προοπτική να καταφέρει κάτι σημαντικό για τα «σπιρούνια», τη στιγμή που στα εγχώρια ναι μεν υπάρχει ο τελικός του Λιγκ Καπ, αλλά τα πράγματα έχουν στραβώσει πολύ στο πρωτάθλημα, ενώ, στο Κύπελλο όλα έχουν τελειώσει...

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16» του Γιουρόπα Λιγκ:

Άγιαξ – Γιάνγκ Μπόις

Ντινάμο Κιέβου – Βιγιαρεάλ

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Τότεναμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν

Σλάβια Πράγας – Ρέιντζερς

Γρανάδα – Μόλντε

Κώστας Ζάλιαρης