Νόριτς: Με Γιαννούλη βασικό, ολοταχώς για άνοδο

Και στο St. Andrews η Νόριτς έδειξε ότι τα μάτια της είναι καρφωμένα στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ με τον Δημήτρη Γιαννούλη να την στηρίζει από την αριστερή πτέρυγα στο 100%!  



Νόριτς: Με Γιαννούλη βασικό, ολοταχώς για άνοδο

Τι και αν ήταν το 3ο ματς που έδωσε η Νόριτς μέσα σε επτά ημέρες; Τι και αν η Μπέρμιχαμ παραδοσιακά την δυσκολεύει και την είχε κερδίσει μόλις μία φορά στις 5 αναμετρήσεις τους στην έδρα της πριν από αυτή της Τρίτης, όπου τα «καναρίνια» πέρασαν ξανά με το υπέρ τους 3-1;

Τίποτα δεν επηρέασε την ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε, ο οποίος χρησιμοποιώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά την ίδια εντεκάδα με αυτή που επικράτησε δύσκολα της Ρόδεραμ, κατάφερε να πάρει το «τρίποντο».

Ο πρώτος σκόρερ των «καναρινιών» και γνώριμος στον κόσμο της Premier League από το περσινό πέρασμά του με την Νόριτς, Πούκι σκόραρε ακόμη δύο φορές, φτάνοντας τα 17 τέρματα.

Μάλιστα, αστόχησε και από την άσπρη βούλα, ενώ ο μέσος Όλιβερ Σκίπ, βασικός και αναντικατάστατος στην φετινή πορεία πρωταθλητισμού, σφράγισε το μεγάλο «διπλό» της ομάδας του με το τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησεις.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Μπέρμιχαμ, η οποία έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί που την θέλει να μην καταφέρνει να επικρατήσει εντός έδρας, ούσα και η χειρότερη ομάδα στην υπεράσπιση του St. Andrews, από τις υπόλοιπες 23 που συμπληρώνουν την κατηγορία.

Κατάφερε να ισοφαρίσει πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον 28άχρονο Ιβάν Σάντσεζ, αλλά η έλλειψη ποιότητας και ψυχολογίας που την χαρακτηρίζουν, αποδείχθηκαν κομβικά στοιχεία στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Εκεί «πάτησε» η Νόριτς, εκμεταλεύτηκε τις στιγμές της, βασιζόμενη στην καλή αμυντική της λειτουργία και έφτασε στη νίκη που με ένα παιχνίδι παραπάνω την καθιστά μόνη πρώτη, με 10 βαθμούς διαφορά από την Μπρέντφορντ που ακολουθεί.

Παρά τον σοβαρό ανταγωνισμό που υπάρχει από πίσω της και τις Μπρέντφρορντ και Σουόνσι που είναι εξίσου καλές, σε συνδυασμό με το ανέβασμα της Γουότφορντ από τον Γενάρη του 2021 και έπειτα, τα «καναρίνια» κατάφεραν όχι μόνο να παραμείνουν στην κορυφή αλλά να μεγαλώσουν και την ψαλίδα.

Σημαντικός στην μέχρι τώρα πορεία της Νόριτς έχει αποδειχθεί και ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο οποίος έχοντας αγωνιστεί στα 6 από τα 7 ματς που ήταν διαθέσιμος, και όντας απών στην μοναδική ήττα της ομάδας του στα τελευταία 12 παιχνίδια, δείχνει διαρκώς την άμεση προσαρμογή του στις απαιτήσεις της Championship και στα «θέλω» του προπονητή του.

Συμπλήρωσε τέσσερα σερί ματς, βασικός και αναντικατάστατος, επιδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία την καλη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, καθώς και την σοβαρότητα που τον διακατέχει όταν πρέπει να αμυνθεί και να συμβάλει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Με την πρόσφατη νίκη, η Νόριτς έφτασε τους 67 βαθμούς και ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία την συνέχεια, στρέφοντας πλεόν αποκλειστικά το βλέμμα της στο κλείσιμο της κακής παρένθεσης και στην επιστροφή της στην Premier League, έπειτα από τον περσινό υποβιβασμό της.

Το παιχνίδι που θα κληθεί να δώσει κόντρα στην Μπρέντφορντ, έπειτα από ακόμη μία εξόρμηση που θα χρειαστεί να κάνει για να αντιμετωπίσει την Γουίκομ, αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς και την συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Γιαννούλης και η παρέα του δείχνουν να είναι στην σωστή κατεύθυνση για να «κλειδώσουν» την επιστροφή τους στην κατηγορία που τόσο τους έλειψε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ