Στο ρελαντί κλείδωσε πρόκριση η Σίτι (vids)

Σκοράροντας από μια φορά σε κάθε ημίχρονο και δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια, η Σίτι κατάφερε να κάνει πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης ενόψει προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας εκτός έδρας 2-0 της Γκλάντμπαχ στο πρώτο ματς των «16» που διεξήχθη στην Βουδαπέστη. Μπερνάρντο Σίλβα και Ζέσους τα γκολ, πάλι μηδέν παθητικό οι «πολίτες».  



Στο ρελαντί κλείδωσε πρόκριση η Σίτι (vids)

Μεγάλες ευκαιρίες για γκολ η Σίτι δεν έφτιαξε στο πρώτο μέρος με την Γκλάντμπαχ στο παιχνίδι που διεξήχθη στην Puskas Arena της Βουδαπέστης, όμως, κατάφερε από το πρέσινγκ που άσκησε πολύ ψηλά για να γίνονται λάθη κοντά στα καρέ των Γερμανών, να βρει ένα πολύ σημαντικό γκολ στο παιχνίδι. Στο 29ο λεπτό από σέντρα του Κανσέλο από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι ο Μπερνάρντο Σίλβα πήρε την κεφαλιά για να κάνει το 1-0. Αυτό το προβάδισμα δεν διέτρεξε ιδιαίτερο κίνδυνο στο υπόλοιπο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, αν και ο Πεπ δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με ορισμένες επιλογές των παικτών του.

Το μοτίβο ήταν ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Γκάντμπαχ όμως ν' αντιλαμβάνεται καθώς περνούσε η ώρα πως οι απροσεξίες στα μετόπισθεν της Μάντσεστερ Σίτι μπορούσαν να τιμωρηθούν με λίγη τύχη και με λίγη περισσότερη προσοχή στις σπάνιες επιθέσεις που θα έκανε η γερμανική ομάδα. Στην πρώτη εξαιρετική στιγμή για τους τυπικά γηπεδούχους στο 62' μια τρομερή τακουνιά του Πλεά έφυγε λίγο άουτ, ωστόσο, στο 65' η Σίτι τελείωσε το ματς με τον Γκάμπριελ Ζέσους να παίρνει την ασίστ από τον Μπερνάρντο Σίλβα και να σκοράρει από κοντά για το τελικό 2-0. Εξαιρετική επέμβαση από τον Έντερσον στο 93' με τον Βολφ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ που κράτησε το μηδέν παθητικό. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης