Καλή η νίκη στο «Άνφιλντ» αλλά για την Έβερτον ο στόχος πρέπει να είναι η τετράδα!

Η Έβερτον αφού κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα μέσα στο Άνφιλντ, μόλις απολαύσει την επιτυχία πρέπει να συνειδητοποιήσει πως αν δεν μπει φέτος στην τετράδα οπως έχει εξελιχθεί η σεζόν πολύ δύσκολα θα βρει τέτοια ευκαιρία στο εγγύς μέλλον! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Καλή η νίκη στο «Άνφιλντ» αλλά για την Έβερτον ο στόχος πρέπει να είναι η τετράδα!

Ο Κάρλο Αντσελότι κατόρθωσε με τρίη διαφορετική ομάδα να κερδίσει μέσα στο Άνφιλντ, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος στο παρελθόν!

Και όσο και αν το να κερδίσεις με την Τσέλσι και με την Ρεάλ, δεν ακούγεται κάτι πολύ εντυπωσιακό, το να το πετύχεις με την Έβερτον η οποία είχε να νικήσει από τον Σεπτέμβριο του 1999 στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου της, σίγουρα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό. 

Για τον Ίταλό προπονητή, το να αναλάβει την Έβερτον τον Δεκέμβριο του 2019 έμοιαζε ως μία αποστολή αυτοκτονίας! Μακράν το μεγαλύτερο όνομα που έχει καθίσει στον πάγκο των ζαχαρωτών, ωστόσο αυτόματα έμπαιναν δύσκολα ακόμα και για έναν τόσο έμπειρο προπονητή με το καλημέρα! 

Ο ίδιος ξεκίνησε τη δουλειά με πρωτο στόχο τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας! Και για να το πετύχει αυτό ήξερε πως έπρεπε να βελτιώσει όλο τον ανασταλτικό μηχανισμό αλλά και τη φιλοσοφία!

Οι μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι είχαν στόχο να προσθέσουν ποιότητα και το κατάφερε με τον Χάμες να αρπάζει την ευκαιρία του αλλά και τον Ντουκουρέ που έδωσε φυσιογνωμία στη μεσαία γραμμή! 

Πιθανώς όμως το κόλπο γκρόσο το έκανε με την απόκτηση του νεαρού Μπεν Γκόντφρεΐ από την Νόριτς που εξελίσσεται σε αυτούς τους μήνες σε έναν κεντρικό αμυντικό υψηλοτάτου επιπέδου!

Επίσης ο Αντσελότι κατάφερε να πάρει τα πάντα από τον Ριτσαρλισον αφού του άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας μετατρέποντας τον σε πολύ πιο παραγωγικό! 

Στα χέρια του βελτιώθηκε επίσης αφάνταστα ο Καλβερτ Λιούιν που σκοράρει αλλά δεν προσφέρει μόνο αυτό στο συνολικό έργο της ενδεκάδας. 

Περιόρισε στο ελάχιστο τις όποιες γκρίνιες από αυτούς που δεν έπαιζαν ξέροντας πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο και δίνουν λύσεις όπως στην περίπτωση του Σίγκουρτσον. 

Εννοείται πως δεν περιμέναμε να δούμε τον Αντσελότι στον πάγκο της Έβερτον για να τον κρίνουμε ως προπονητή, αφού το έργο του σε Πάρμα, Μίλαν, Τσέλσι, Ρεάλ και Μπάγερν μιλάει από μόνο του. 

Αλλά αυτή η πρόκληση ήταν σημαντική και φαίνεται πως εξιτάρει και τον ίδιο.

Η Έβερτον δεν έχει τερματίσει πάνω από την Λίβερπουλ από το 2013. Και συνολικα αυτό έχει συμβεί μόνο τρεις φορές την εποχή της Πρεμιερ Λιγκ. Το 2005 όταν πήρε θέση στην τετράδα, το 2012 και το 2013. Φέτος έτσι οπως έχει εξελιχθεί η σεζόν μεγαλύτερη ευκαιρία όχι μόνο να ξεπεράσει τη Λίβερπουλ αλλά και να μπει στην τετράδα δεν πρόκειται να της δοθεί ξανά σύντομα.  

Από τη στιγμή που ομάδες όπως η Γουέστ Χαμ αλλά και η Λέστερ είναι μέσα στην τετράδα και η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Άρσεναλ δεν είναι στα καλύτερά τους, για την Έβερτον που έχει κάνει τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες της εδώ και 16 χρόνια, είναι μια τεράστια πρόκληση και συνάμα ευκαιρία. 

Γιατί ωραία η χαρά για την πρώτη νίκη στον αιώνα μας μέσα στο Άνφιλντ, ωστόσο, όπως έλεγαν οι Κινέζοι: 

«Τα μικρά πνεύματα έχουν επιθυμίες, τα μεγάλα απαιτήσεις!»