Σόλα Σόρταϊρ: Ένας μικρός που έχει μάθει να... μάχεται με «θηρία» (vids)

Από την ηλικία των 14 ετών έχει μάθει να τα βάζει με μεγαλύτερους και πιο δυνατούς ποδοσφαιριστές. Ο Σόλα Σόρταϊρ έκανε ντεμπούτο με το ανδρικό τμήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις έκλεισε τα 17 του χρόνια και είναι ακόμα ένας από τις υποδομές των «κόκκινων διαβόλων» που έρχεται στην επιφάνεια με την ελπίδα... να μείνει εκεί.  



Σόλα Σόρταϊρ: Ένας μικρός που έχει μάθει να... μάχεται με «θηρία» (vids)

Στις αρχές του μήνα έσβησε 17 κεράκια στην τούρτα του. Ακόμα ανήλικος. Ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες ευχές που θα έκανε για να έχει την υγειά του και να εκπληρώνει ένα – ένα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά όνειρα που κάνει, θα ήταν και η ευχή να καταφέρει να παίξει με τους άνδρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσο σύντομα κι αν σκέφτηκε ότι θα ήθελε να γίνει αυτό, σίγουρα δεν θα το περίμενε τόσο άμεσα...

Ο Σόλσκιερ του έδωσε την ευκαιρία του το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην Νιούκαστλ και τον πέρασε στη θέση του Μάρκους Ράσφορντ που με χαρά τον είδε να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Από τα 14 του έχει μάθει να παίζει με μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, αφού, στην αγωνιστική περίοδο 2018-2019 ήταν παρών στο UEFA Youth League όπου αγωνίζονται 19 χρονα παιδιά.

Εκείνος, έκανε ντεμπούτο όντας μόλις 14 ετών και 314 ημερών στη νίκη (2-1) επί της Βαλένθια.

Γεννημένος στην Νιγηρία, μεγαλωμένος στην Αγγλία, ο Σόρταϊρ είναι περιφερειακός επιθετικός που μπορεί να παίξει και στην κορυφή, αλλά μπορεί να προσφέρει και ως εξτρέμ.

Πριν από δυο εβδομάδες είχε πετύχει χατ-τρικ σε ματς της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπλάκμπερν για το τμήμα κ-23 πλάι στον Ντιαλό και τον Μέιμπρι...

Τώρα, πήρε το βάπτισμα του πυρός κι έγινε ο 240ος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει από τις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων» να βρεθεί σε επίσημο ματς της πρώτης ομάδας!

Στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ, είναι ο δεύτερος νεαρότερος για το κλαμπ, μετά τον Άνχελ Γκόμες που είχε κάνει πρώτη παρουσία σε ηλικία 16 ετών, 8 μηνών και 20 ημερών. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης