Αυτή η Σίτι δεν έχει stop! (vids)

Με γκολ από το 2ο λεπτό με τον... συνήθη ύποπτο στο «Έμιρεϊτς», Ραχίμ Στέρλινγκ, η Μάντσεστερ Σίτι ήξερε ακριβώς πως να διαχειριστεί το προβάδισμά της απέναντι στην Άρσεναλ ακόμα κι όταν δεν είχε εκείνη τον έλεγχο με αποτέλεσμα να φτάσει στις 18 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 1-0! Η Λέστερ συνεχίζει να κρατιέται γερά στην 4άδα, 2-1 την Άστον Βίλα...  



Αυτή η Σίτι δεν έχει stop! (vids)

Οι «πολίτες» από το 2ο λεπτό πήραν το προβάδισμα στο ντέρμπι του «Έμιρεϊτς», με τον Μαχρέζ να κάνει την σέντρα και τον Ραχίμ Στέρλινγκ παρά το ύψος του, να έχει πάρει την καλύτερη δυνατή θέση στην περιοχή των Λονδρέζων για να κάνει την κεφαλιά και να νικήσει τον Λένο για το 1-0!

Κατά διαστήματα στο πρώτο μέρος η Σίτι έδειξε γιατί πραγματικά φέτος βρίσκεται πολλά επίπεδα πάνω από κάθε άλλη αντίπαλό της στην Πρέμιερ Λιγκ και έκλεινε την Άρσεναλ στο μισό γήπεδο, ωστόσο, ο Μικέλ Αρτέτα κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος θα πρέπει να είναι με την εικόνα της ομάδας του.

Ειδικά στο δεύτερο μέρος και πέρα από κάποιες εκλάμψεις των πρωτοπόρων της φετινής βαθμολογίας, οι Λονδρέζοι τόλμησαν περισσότερο, μετέφεραν τη μπάλα κοντά στα καρέ του Έντερσον, πίεσαν, όμως και πάλι δεν είχαν ορθολογικό τρόπο για να κάνουν τελική ενέργεια προς την εστία του Έντερσον.

Το τελικό 1-0 επιβεβαίωσε την 18η διαδοχική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις και το γεγονός πως ακόμα κι αν δεν επιβάλλεται στον αγωνιστικό χώρο με απόλυτη κατοχή, ξέρει πολύ καλά να υπερασπίζεται αυτό που έχει πετύχει... Μάλιστα, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επέστρεψε έπειτα από έναν μήνα και αγωνίστηκε για περίπου μια ώρα παιχνιδιού. 

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, η Λέστερ πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Άστον Βίλα με δυο πολύ γρήγορα γκολ στο παιχνίδι από τους Μάντισον και Μπαρνς και κάπως έτσι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παραμένει σταθερά και σίγουρα στην 4άδα!

Με ωραίο δεξί σουτ του Μάντισον στο 19ο λεπτό από τα όρια της περιοχής και με τον Μπαρνς λίγο αργότερα να εκμεταλλεύεται ένα «ριμπάουντ» για να σκοράρει ξανά για τις «αλεπούδες», οι Πρωταθλητές του 2016 κατάφεραν να βρίσκονται στο +6 από την Τσέλσι, στο +9 από τη Λίβερπουλ, στο +13 από την Τότεναμ και στο +15 από την Άρσεναλ!

Η Βίλα που δεν είχε τον Τζακ Γκρίλις παρόντα λόγω τραυματισμού, μείωσε με ένα δυνατό σουτ του Τραορέ στο 48ο λεπτό και παρά τον χρόνο που απέμενε, το σύνολο των Σμιθ και Τέρι δεν πήρε τίποτα από το ματς...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης