Πάτησε τετράδα η Γουέστ Χαμ!

Συνεχίζει... κι όπου βγει! Η εντυπωσιακή Γουέστ Χαμ συνεχίζει να εκπλήσσει και κατάφερε να βρεθεί στην 4άδα της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ επικρατώντας 2-1 της Τότεναμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου! Ο Μικαΐλ Αντόνιο έφτασε στα πέντε γκολ απέναντι στα «σπιρούνια», τρία τέρματα σε τέσσερα ματς με τα «σφυριά» ο Λίνγκαρντ, πρώτη νίκη του Μόγιες επί του Μουρίνιο στο 16ο ραντεβού τους! 



Πάτησε τετράδα η Γουέστ Χαμ!

Ο Μικαΐλ Αντόνιο για την Γουέστ Χαμ ήταν ο άνθρωπος στον οποίο βασιζόταν ο Ντέιβιντ Μόγιες, όπως είχε αναφέρει και στο flash interview πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και δικαιώθηκε απόλυτα ο κόουτς των «σφυριών». Στο 5ο λεπτό κι αφού του έφυγε για λίγο η σέντρα του Μπόουεν, κατάφερε με δεύτερη προσπάθεια έπειτα από κακή αντίδραση και του Γιορίς να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Τότεναμ δεν είχε τρόπο να ανακατέψει τηνπολύ καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των «σφυριών» που για ν' απειληθούν έπρεπε να φτάσει το φινάλε του πρώτου μέρους με ένα έξυπνο σουτ του Κέιν το οποίο έβγαλε ο Φαμπιάνσκι. Ο Τζέσι Λίνγκαρντ με το τρίτο του γκολ σε τέσσερα ματς με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ έβαλε μπροστά την ομάδα του με δύο τέρματα.

Ο VAR με περίπου δύο λεπτά καθυστέρηση καταλόγισε το γκολ από το 46' με το δυνατό αριστερό σουτ του Άγγλου περιφερειακού επιθετικού έπειτα από ωραία αλλαγή της μπάλας με τον Φορνάλς. Από εκεί κι έπειτα η Τότεναμ ανέβηκε αρκετά, κατάφερε να βρει γκολ με τον Λούκας Μόουρα να σκοράρει με κεφαλιά στο 64' και το άγχος έπεσε όλο στους ώμους των γηπεδούχων.

Στο 79' ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε δοκάρι σε σουτ που έκανε έπειτα από αδύναμη απομάκρυνση του Ράις, η Τότεναμ έψαξε μέχρι τέλους το γκολ που θα της χάρισε τουλάχιστον τον ένα βαθμό και στις καθυστερήσεις από κόντρα στον Σον η μπάλα σταμάτησε ξανά στο δοκάρι του Φαμπιάνσκι για να παραμείνει το 2-1!

Με αυτό το αποτέλεσμα η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στην 4άδα, η Τότεναμ βρέθηκε στην 9η θέση και τα «σφυριά» συνεχίζουν έχοντας βάλει... υποψηφιότητα για Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Ντόουσον, Ντιόπ, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν (65' Μπενραχμά), Λίνγκαρντ (90' + 4' Νομπλ), Φορνάλς (82' Τζόνσον), Αντόνιο

Τότεναμ: Γιορίς, Τανγκάνγκα (46' Ντόχερτι), Σάντσες, Ντάιερ, Ρεγκιλόν (77' Άλι), Εντομπελέ, Χόιμπιεργκ, Λούκας Μόουρα, Λαμέλα (46' Μπέιλ), Σον, Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης