Με αβαντάζ στην Ελλάδα η Άρσεναλ (vids)

Ο Μπουκάγιο Σακά με ακόμα ένα γκολ τη φετινή σεζόν βοήθησε την Άρσεναλ να πάρει το 1-1 από το πρώτο ματς των «32» του Γιουρόπα Λιγκ με την Μπενφίκα στην Ρώμη και να έρθουν οι «κανονιέρηδες» στην Ελλάδα για τον... ξενιτεμένο επαναληπτικό με αβαντάζ πρόκρισης έναντι των «αετών» της Λισαβόνας.  



Με αβαντάζ στην Ελλάδα η Άρσεναλ (vids)

Όλα ίσως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά από νωρίς αν στο πρώτο ημίχρονο ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν έκανε την γκάφα της αναμέτρησης αστοχώντας σε κενή εστία από γύρισμα του Μπεγερίν από δεξιά. Ο Γκαμπονέζος έχασε την ευκαιρία που ήταν... πάρε – βάλε από την μπαλιά του Ισπανού αρχηγού της ομάδας του, με το πρώτο μέρος να κυλάει πολύ προσεκτικά και από τις δύο ομάδες.

Η Μπενφίκα πήκε με περισσότερη διάθεση για να απειλήσει στο δεύτερο μέρος και κατάφερε στο 55' να σκοράρει από την άσπρη βούλα, αν και η μπάλα χτύπησε πρώτα στο κορμί κι έπειτα στο χέρι του Σμιθ – Ρόου. Ο Πίζι ευστόχησε για το 1-0 στο 55', όμως ήρθε ταχύτατη απάντηση! Ο Ομπαμεγιάνγκ άφησε στον Τζάκα στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε την πάσα αριστερά για τον Σοάρες κι αυτός μοίρασε στον Σακά για το 1-1 στο 57ο λεπτό!

Λίγο αργότερα ο Ομπαμεγιάνγκ με διαγώνιο σουτ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή, με τη βραδιά να μην πηγαίνει καθόλου στον Γκαμπονέζο όσο κι αν προσπάθησε να εξιλεωθεί για την τεράστια ευκαιρία του πρώτου μέρους. Το τελικό 1-1 δίνει μικρό προβάδισμα στο σύνολο του Αρτέτα ενόψει και της ρεβάνς που επίσης δεν θα διεξαχθεί εκεί που θα έπρεπε, αλλά στο «Γ.Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης