Στο +10 τερματίζοντας τις ελπίδες των αντιπάλων της!

Ακόμα κι αν στο μακρινό ποδοσφαιρικό παρελθόν υπάρχουν παραδείγματα ομάδων που έχασαν τον τίτλο από αβαντάζ 10 βαθμών, η Μάντσεστερ Σίτι δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης μετά και το 3-1 επί της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»! 



Στο +10 τερματίζοντας τις ελπίδες των αντιπάλων της!

Οι «πολίτες» επισκέφθηκαν το Μέρσεϊσαϊντ για ματς που είχε αναβληθεί στα τέλη του Δεκέμβρη όταν και είχε υπάρξει έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στο εσωτερικό της ομάδας του Μάντσεστερ. 

Τώρα πλέον, όλες οι ομάδες στις πρώτες θέσεις έχουν από 24 παιχνίδια και η Μάντσεστερ Σίτι έχει αβαντάζ 10 βαθμών συνεχίζοντας την εκπληκτική της πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το... διάλειμμα, όπως αποδείχθηκε, του 2020, όταν η Λίβερπουλ επέστρεψε στον θρόνο μετά από 30 χρόνια. 

Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε γκολ από τους Φόντεν, Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα το βράδυ της Τετάρτης στο «Γκούντισον Παρκ» για να φτάσει στο τελικό 3-1 επί της Έβερτον κι έτσι αποσπάστηκε σε διψήφιο αριθμό βαθμών από τους άμεσους διώκτες της. 

Αν και τίποτα δεν δείχνει ικανό να προκαλέσει... λιποθυμία της Σίτι αυτή τη στιγμή, στο παρελθόν έχουν χάσει προβάδισμα τουλάχιστον10 βαθμών στην κορυφή αποτυγχάνοντας να κατακτήσουν τον τίτλο οι Νιούκαστλ (1995-1996) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1997-1998). 

Κώστας Ζάλιαρης