Σαλάχ: Το μήνυμα της αντεπίθεσης... έπιασε τόπο

Η αλήθεια είναι πως κι εκείνος έχει ευθύνη για ορισμένα χαμένα παιχνίδια της Λίβερπουλ και ατυχή αποτελέσματα αφού δεν έχει την ίδια συνέπεια. Κι όμως, ο φετινός Σαλάχ μετά και το γκολ απέναντι στην Λειψία, είναι... καλύτερος από πέρυσι. Και το μήνυμα που έγραψε προς τους οπαδούς των «κόκκινων» για τις δύσκολες στιγμές, μετουσιώθηκε σε αβαντάζ πρόκρισης...



Σαλάχ: Το μήνυμα της αντεπίθεσης... έπιασε τόπο

Ο Αιγύπτιος αστέρας των Πρωταθλητών Αγγλίας ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για το σύνολο του Κλοπ το βράδυ της Τρίτης στην Βουδαπέστη και την Puskas Arena, δείχνοντας το δρόμο προς την τελική επικράτηση με το 2-0 που διαμορφώθηκε από τον Μανέ πολύ γρήγορα μετά το γκολ του Σαλάχ. 

Ο «Φαραώ» έχει μετρήσει πλέον 24 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας από Φλεβάρη μήνα ένα γκολ περισσότερο απ' όσα είχε την περασμένη σεζόν κατά την οποία ο σύλλογος του λιμανιού κατέκτησε την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια! 

Παράλληλα, έχει φτάσει πλέον στα 118 τέρματα σε 186 παιχνίδια στη θητεία του στην Λίβερπουλ, με 41 ασίστ, συμβάλλοντας δηλαδή σε 159 γκολ όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας του στο «¶νφιλντ» μετά την επιστροφή του στο αγγλικό ποδόσφαιρο αφήνοντας πίσω την Ιταλία στην οποία είχε μετακομίσει. 

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για πολλούς λόγους. Είμαστε πρωταθλητές και θα παλέψουμε ως πρωταθλητές, μέχρι τέλους. Δεν θα επιτρέψουμε να χαρακτηριστεί η φετινή σεζόν από τα άσχημα αποτελέσματα που έχουμε καταγράψει. Είναι η υπόσχεση που μπορώ να δώσω σε όλους σας» έγραψε πριν από λίγες μέρες ο Σαλάχ, μετά το 3-1 από την Λέστερ. 

Και από το πρώτο κιόλας παιχνίδι αμέσως μετά το κάκιστο μεσημέρι στο King Power Stadium, εκείνος και η ομάδα του έκαναν προσπάθεια να τηρήσουν τον λόγο που έδωσε...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης