Αυτοπεποίθηση και γερές βάσεις πρόκρισης! (vids)

Την πιο τονωτική ένεση στις δύσκολες στιγμές που διανύει έκανε η Λίβερπουλ στο πρώτο παιχνίδι με την Λειψία στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ματς που διεξήχθη στην Βουδαπέστη λόγω απαγορεύσεων από τον κορονοϊό, οι Σαλάχ και Μανέ σκόραραν για το τελικό 2-0 και τις γερές βάσεις πρόκρισης των «κόκκινων» του Κλοπ στα προημιτελικά. Πολύ θετική εικόνα από τους Πρωταθλητές Αγγλίας...  



Αυτοπεποίθηση και γερές βάσεις πρόκρισης! (vids)

Η Λειψία μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης είχε δοκάρι σε κεφαλιά το Όλμο από πολύ καλή σέντρα του Ανχελίνο και από εκείνο το σημείο και μετά οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2019 κυριάρχησαν. Οι «ταύροι» παίζοντας πολύ ψηλά την άμυνά τους διέτρεξαν πολλούς κινδύνους κυρίως με τις κινήσεις τους Σαλάχ, με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να στέλνει τη μπάλα στην πλάτη των μετόπισθεν των Γερμανών.

Εκεί έτρεχαν ταχύτατα οι επιθετικοί των «κόκκινων» και στο 14' ο «Φαραώ» νικήθηκε από τον Γκουλάσι, όταν θα μπορούσε απλά να έχει κάνει ασίστ στον Μανέ. Στο 36' ο Φιρμίνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως ο VAR είδε ότι στην ασίστ από τον Μανέ η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή για άουτ και η Λίβερπουλ αν μη τι άλλο έβγαζε τρομερή αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού πρώτα ο Άλισον χρειάστηκε να κάνει μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Ενκουκού που κατάφερε να ξεφύγει από τον Χέντερσον, ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 53' βρήκε στόχο και άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ παίρνοντας εκδίκηση για τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Διάβασε πολύ καλά μια πάσα προς τα πίσω, έτρεξε, βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλάσι και δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-0!

Αυτό ήταν το 24ο τέρμα του Αιγύπτιου με την κόκκινη φανέλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Τζέραρντ να είναι ο μοναδικός που έχει περισσότερα (41). Το δεύτερο τέρμα ήρθε πολύ γρήγορα για ν' αποκτήσει η ομάδα του Κλοπ σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Στο 58' από τρομερό λάθος του Μουκιέλε ο Μανέ έφυγε μόνος του και έγραψε εύκολα το 2-0! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Χουάνγκ στις καθυστερήσεις έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει και να ξαναβάλει την Λειψία στο κόλπο της πρόκρισης...

 

 

 

 

 


Κώστας Ζάλιαρης