Πρώτος σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα ο Γκουντογκάν!

Εννέα ματς πρωταθλήματος. Εννέα νίκες η Μάντσεστερ Σίτι. Εννέα γκολ ο Γκουντογκάν. Καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2021 ως στιγμής ο Γερμανός. Πλησιάζει ο τίτλος στο Μάντσεστερ, με τον ίδιο να ηγείται της πορείας των «πολιτών».  



Πρώτος σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα ο Γκουντογκάν!

Εννέα είναι τα παιχνίδια που έχει δώσει η Μάντσεστερ Σίτι τις τελευταίες 45 μέρες στο πλαίσιο της Premier League. Μιλάμε για τουλάχιστον 810 αγωνιστικά λεπτά, εκ των οποίων τα 717 τα έχει βιώσει με τον Ιλκάι Γκουντογκάν στην εντεκάδα της. 

Σε όλα βεβαίως έχει συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό αν παρατηρήσει κανείς τις επιδόσεις του Γερμανού μέσου.

Πιο αναλυτικά ο Γκουντογκάν έχει σκοράρει εννέα φορές στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας 11 τέρματα συνολικά στην σεζόν. Έχει μοιράσει επίσης μία ασίστ, ενώ θα μπορούσε να έχει ακόμη ένα γκολ, αν δεν αστοχούσε στο πέναλντι που εκτέλεσε στο Άνφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως 11 φορές έχει καταφέρει να προσεγγίσει την αντίπαλη εστία, με τις εννέα να είναι ευστοχές και την άλλη να είναι ένα χαμένο πέναλτι.

Οι αριθμοί του αυτοί τον καθιστούν κορυφαίο στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη, καθώς κανένας από όσους αγωνίζονται στις μεγάλες Λίγκες δεν έχει καταφέρει κάτι μεγαλύτερο. 

Ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 6 γκολ σε 8 ματς, ενώ χαμηλότερα στην λίστα βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κάπως έτσι κατάφερε να επικρατήσει προχθές το απόγευμα η Μάντσεστερ Σίτι της καλής για ένα ημίχρονο Τότεναμ, στο Etihad. 

Ο Γερμανός αποδείχθηκε ξανά ηγετικός, σκόραρε δύο φορές, κερδίζοντας και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ρόδρι και έφερε την ομάδα του ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ