Η Μπάγερν ισοφάρισε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ και όποιος θέλει το Champions League πρέπει να περάσει από πάνω της!

Μέσα σε επτά μήνες η Μπάγερν κατάφερε να πάρει έξι τίτλους, με τον Χάνσι Φλικ να έχει περισσότερα μετάλλια από ήττες (6 έναντι 5) σε αυτό το διάστημα που κλήθηκε να αντικαταστήσει εσπευσμένα εδώ και ένα χρόνο και κάτι τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο των Βαυαρών! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η Μπάγερν ισοφάρισε Μπαρτσελόνα και Άγιαξ και όποιος θέλει το Champions League πρέπει να περάσει από πάνω της!

Η Μπάγερν μπορεί να μην εντυπωσίασε σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έγιναν στο Κατάρ, στην νίκη της επί της Αλ Αχλί και σε αυτό το ματς με την Τίγκρε, την πρώτη ομάδα από την βόρεια και κεντρική Αμερική που διεκδίκησε στον τελικό το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ωστόσο η ανωτερότητά της και πάλι ήταν ολοφάνερη! 

Επίσης, άσχετο αν το γκολ που πετυχε δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο Λεβαντόφσκι δίνοντας την μπάλα στον Παβάρ χρησιμοποίησε το χέρι του ωστόσο και πάλι είναι πολύ αφαιρετικό και στερείται ποδοσφαιρικής λογικής να πει καποιος πως το ματς θα έληγε ισόπαλο!

Η ανωτερότητα των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ξεκάθαρη ήδη από το πρώτο ημίχρονο και αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ κάποιον άλλο τρόπο θα έβρισκε η Μπάγερν για να μπορεί να υποτάξει την εξαιρετική παρουσία τον Μεξικάνων! 

Για την Μπάγερν, είναι η δεύτερη φορά που κατακτά αυτή την εκδοχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων μετά το 2013 και μάλιστα δεν έχει δεχθεί γκολ σε αυτά τα τέσσερα ματς στη διοργάνωση, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο δεν ξεκίνησε στον 21ο αιωνα, οι Βαυαροί έχουν άλλες δυο κατακτήσεις το 1975 και το 1976. 

Τότε που στον πάγκο είχαν τον Ντίτμαρ Κράμερ, μια σπουδαία φυσιογνωμία που πέρασε το 1981 από τα μέρη μας ως προπονητής του Άρη και που είχε οδηγήσει τότε την Μπάγερν σε ισάριθμες κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Διηπειρωτικού Κυπελλου Συλλόγων που ήταν παραδοσιακή κόντρα των Πρωταθλητών Ευρώπης και Πρωταθλητών λατινικής Αμερικής για περίπου 45 χρόνια. 

Επίσης με την επιτυχία τους αυτοί οι πρωταθλητές Γερμανίας, Ευρώπης και κόσμου, ισοφαρίζουν τους έξι τίτλους που είχε κατακτήσει η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα το 2009. Και πάντα θυμόμαστε πως το ποδόσφαιρο έχει αρχίσει από τον 19ο αιώνα, συνεπως υπάρχει φυσικά και το 1972 και η εκπληκτική ομάδα του Άγιαξ υπό τις οδηγίες του Στέφαν Κόβατς που επίσης πήρε έξι τιτλους σε μια ημερολογιακη χρονιά! 

Με το πρωτάθλημα και το κύπελλο της Ολλανδίας, την εκδοχή του ολλανδικού Σούπερ Καπ, το Κυπέλλο Πρωταθλητριών με τη νίκη επί της Ίντερ 2-0 και το Διηπειρωτικό κύπελλο επικρατώντας της Ιντεπεντιέντε σε δύο παιχνίδια 1-1 και 3-0.

Αυτή η Μπάγερν παραμένει το μεγάλο φαβορί και για το φετινό Champions League. 

Όποιος θέλει να πάρει τον τίτλο πρέπει να περάσει από πάνω της! Πάντα όμως προτείνω ειδικά για αυτήν την διοργάνωση να μην προτρέχουμε σε μία πολύ δύσκολη χρονιά και χωρίς να ξέρουμε πως πρόκειται να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα η διαδικασία διεξαγωγής των αγώνων! 

Απλά θυμίζω πως τέτοιες μέρες πέρσι, όλοι συζητούσαν πως η τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Λίβερπουλ έχοντας παίξει 27 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα και εχοντας κερδίσει 26 με μια ισοπαλία έμοιαζε ανίκητη! 

Μέσα σε 15 μέρες ηττήθηκε από την Γουότφορντ 3-0 έχασε από την Ατλετικο Μαδρίτης 1-0. και τον επόμενο μήνα στο τελευταίο ματς που είχε κόσμο πριν το λοκνταουν αποκλείστηκε στο Άνφιλντ από τους ροχιμπλάνκος σε μία βραδιά στην οποία προηγήθηκε με 2-0 και είχε παίξει εκπληκτικά!

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ περίεργο σπορ ακριβώς γιατί πρώτα απ’ όλα είναι ένα παιχνίδι και μία διοργάνωση όπως είναι το UEFA Champions League και κρίνεται σε μερικές βραδιές όπου αρκεί ένα λάθος για να πας στο σπίτι σου!