Ο Πεπ κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του με τον τρόπο παιχνιδιού της Σίτι!

Αυτό το πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι ουσιαστικά είχε δείξει πως πολύ δύσκολα μπορεί να το χάσει εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ωστόσο όταν ξεμπλοκάρεις νοητικά με μία νίκη σε μία έδρα που έχεις να κερδίσεις από το 2003 σαφέστατα μεταβάλλει την συνολική εικόνα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Πεπ κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του με τον τρόπο παιχνιδιού της Σίτι!

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα, στις 8 Νοεμβρίου, η Λίβερπουλ ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και η Μάντσεστερ Σίτι στην 10η!

Μετά από αυτό το εντυπωσιακό 1-4 στο Άνφιλντ, η Σίτι εχοντας συμπληρώσει 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και 14 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο πέμπτο της πρωτάθλημα από το 2012. 

Το εκπληκτικό είναι πως σε αυτά τα 14 παιχνίδια, η Σίτι σε συνολικά 28 ημίχρονα έχει δεχθεί μόλις τρία τέρματα! 

Ο Πεπ το τοποθέτησε υπέροχα μιλώντας πριν το ματς με τη Λίβερπουλ, λέγοντας πως τον Νοέμβριο η συζήτηση έπρεπε να ξεκινήσει από το ας κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και βλέπουμε, μετά το επόμενο και βλέπουμε, μετά το επόμενο και ξανά βλέπουμε! 

Έτσι ξεκίνησε αυτό το σερί που έφερε τούμπα την κατάσταση και εκεί που στα τέλη Νοεμβρίου γινόταν κουβέντα για το χειρότερο ξεκίνημα στην προπονητική καριέρα του Καταλανού, τώρα μιλάμε για ένα απίστευτο σερί!

Είναι τόσο περίεργη η σεζόν που διανύουμε, που όλες αυτές οι ανατροπές συμβαίνουν διαρκώς, ωστόσο αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι πως στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι, η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη υπάρχει διότι έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ κι έναν άνθρωπο στον πάγκο που δεν πανικοβάλλεται και που διαρκώς επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει το πως αγωνίζεται η ομάδα του.

Επίσης μπορεί και βρίσκει λύσεις ακόμα και χωρίς τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της περσινής σεζόν, τον εμβληματικό Κέβιν Ντε Μπρόινε και τον μεγαλύτερο σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ, τον Σέρχιο Αγουέρο, από τον οποίο δεν έχει πάρει τίποτα φέτος. 

Και όμως η ομάδα του πετάει φωτιές έχοντας πρώτα απ’ όλα τακτοποιήσει την άμυνά της, αφού ας μην ξεχνάμε πως στις αρχές ηττήθηκε με 2-5 από την Λέστερ και στη συνέχεια αλλάζοντας ρόλο στον Γκουντογκάν ξεκίνησε να παίρνει γκολ και ασίστ από τον Γερμανό. 

Και στο πρόσωπο του Φόντεν ο Γκουαρδιόλα έχει πια έναν σταρ και αποτελεί και ένα δώρο από τον ίδιο σε ολοκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αυτή η Σίτι είναι εκδοχή ενος άλλου τύπου παιχνιδιού του Πεπ που αποδεικνύεται τόσο αποτελεσματικός όσο και οι προηγούμενοι.

Μπορεί να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακή η ομάδα στο μάτι με αυτό το στυλ οπως εκείνη των 100 πόντων το 2018 αλλά ειναι πολύ αποτελεσματική. 

Και όταν διαθέτεις παίκτες με τέτοια ποιότητα όσο δεν δέχεσαι γκολ τότε ξέρεις πως θα κερδίσεις!

Έτσι όπως είναι η βαθμολογία και έτσι όπως εξελίσσεται η σεζόν μοιάζει σχεδόν ουτοπικό να πιστεύει κάποιος πως η Μάντσεστερ Σίτι θα χάσει αυτή την ευκαιρία να ξαναπάρει πίσω τα σκήπτρα της. 

Σαφέστατα είμαστε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και περίοδο όπου πολλά έχουν συμβεί αλλά αγωνιστικά δείχνει απόλυτα έτοιμη να μεγαλώσει κι άλλο αυτή την διαφορά και όχι να απειληθεί. 

Αν υπάρχει μία ομάδα που θα μπορούσε να την απειλήσει παρά την αστάθειά της, είναι μόνο η Γιουνάιτεντ και δεν θεωρώ πως η Λέστερ μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο σε κούρσα τιτλου. 

Ο Πεπ καταφέρνει να μας ξαφνιάζει πάντα και αυτό που έχει πετύχει η ομάδα του φέτος σε μια τόσο απαιτητική σεζόν μπαίνει σίγουρα δίπλα στις πιο σπουδαίες του στιγμες!