Στην 5άδα με ανεβασμένο Βέρνερ η Τσέλσι! (vids)

Μπορεί να μη σκόραρε, όμως, ο Τίμο Βέρνερ έκανε ασίστ και κέρδισε πέναλτι στο Bramall Lane για το 2-1 της Τσέλσι επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! Συνεχίζεται το νικηφόρο σερί των «μπλε» υπό τις οδηγίες του Τούχελ, τρίτο διαδοχικό «τρίποντο» και 5η θέση στη βαθμολογία!  



Στην 5άδα με ανεβασμένο Βέρνερ η Τσέλσι! (vids)

Αν και με μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής της μπάλας, η Τσέλσι είχε μεγάλα προβλήματα στον άξονα, εκεί όπου οι Ζορζίνιο και Κόβασιτς άργησαν να πάρουν μπρος, με αποτέλεσμα η Σέφιλντ στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού να διατηρεί τους «μπλε» ακίνδυνους. Λίγο πριν την ανάπαυλα και από προσπάθεια του Τίμο Βέρνερ από αριστερά, ο Μέισον Μάουντ σκόραρε και σε ηλικία 22 ετών και 28 ημερών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος που φτάνει στα 10 γκολ με την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τον Αριέν Ρομπέν που το είχε κάνει όντας 21 ετών και 342 ημερών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η δράση... εντάθηκε και από το πουθενά η Τσέλσι βρέθηκε να έχει ισοφαριστεί από δικό της ποδοσφαιριστή! Δίχως το παραμικρό ίχνος πίεσης, με τον Μεντί πίσω του να έχει βγει από την εστία του, ο Ρούντιγκερ έκανε κακή επαφή με τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα των «μπλε» για το 1-1 στο 54ο λεπτό! Άμεσα, όμως, η ομάδα του Τούχελ θα έβρισκε ξανά τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα και ο Βέρνερ είχε ξανά μεγάλο μερίδιο σε αυτό! Ανετράπη από τον Ράμσντεϊλ, ο VAR τσέκαρε τη φάση, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και σε απόσταση 70 δευτερολέπτων από το γκολ των «λεπίδων» ο Ζορζίνιο έκανε το 2-1 στο 58'.

Η Σέφιλντ πίστευε πως είχε ακόμα να δώσει πράγματα στο ματς και να πάρει κάτι από την αναμέτρηση, όμως αυτό έσβησε σταδιακά και η Τσέλσι με διπλή επέμβαση του Μεντί σε ευκαιρίες του Μπρούστερ στο φινάλε, έφυγε νικήτρια από το Bramall Lane! 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης