Σίφουνας η Σίτι στο «Άνφιλντ» και ολοταχώς για τον τίτλο! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ότι φέτος μάλλον δεν υπάρχει κάποιος να την κοντράρει για τον φετινό τίτλο, καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα για πρώτη φορά έπειτα από 19 επισκέψεις εκεί, πήρε νίκη στο «Άνφιλντ» φτάνοντας στο τελικό 4-1! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκουντογκάν με δυο γκολ, Φόντεν και Στέρλινγκ τα υπόλοιπα, πρώτη φορά μετά το 1963 τρεις σερί ήττες για τους «κόκκινους»!  



Σίφουνας η Σίτι στο «Άνφιλντ» και ολοταχώς για τον τίτλο! (vid)

Η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε ακόμα περισσότερο πλέον και πολύ δύσκολα φαίνεται πως η Λίβερπουλ θα καταφέρει να κάνει κάτι για να υπερασπιστεί με σθένος τα κεκτημένα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Με τους Άλισον, Φαμπίνιο και Μανέ να επιστρέφουν από ίωση και τραυματισμούς, οι «κόκκινοι» άφησαν το πρώτο 20λεπτο τη Σίτι να ελέγξει το ματς, όμως, δεν κατάφεραν τίποτα οι Πρωταθλητές όταν άρχισαν να κρατούν κι εκείνοι περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους.

Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Φαμπίνιο ανέτρεψε τον Στέρλινγκ στην περιοχή, ωστόσο, όπως ο Μαχρέζ το 2018 και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε το 2020, έτσι και ο Ιλκάι Γκουντογκάν αστόχησε το 2021 στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός που φυσικά γνωρίζεται πολύ καλά με τον Γιούργκεν Κλοπ από την συνύπαρξή τους στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, πήρε το αίμα του πίσω στο 49' με το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Άλισον σε προσπάθεια του Φόντεν για το 1-0! Η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ ήρθε στο 63ο λεπτό με ένα σπανιότατο λάθος του Ρούμπεν Ντίας που άπλωσε το χέρι και ανέτρεψε τον Σαλάχ, ο οποίος ανέλαβε το πέναλτι που κέρδισε και νίκησε τον Άλισον για το 1-1.

Οι «πολίτες» αυτομάτως έβγαλαν ένστικτο νίκης στο ντέρμπι και ξαναβγήκαν στην επίθεση και στο 71' ο Στόουνς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή από γέμισμα που έγινε από αριστερά, όμως ήταν οφσάιντ...

Όλα τελείωσαν από δυο μεγάλα λάθη του Άλισον που βρέθηκε σε κάκιστη βραδιά και ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα στην Σίτι να καθαρίσει το ματς πετυχαίνοντας ακόμα δυο γκολ... Αρχικά στο 73' τα πάντα λειτούργησαν λάθος για τους γηπεδούχους στο «Άνφιλντ», όλες οι μεταβιβάσεις περιείχαν ρίσκο κοντά στην εστία, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε πάνω στον Φόντεν κι αυτός αφού απέφυγε διπλό μαρκάρισμα σέρβιρε για το 2-1 του Γκουντογκάν.

Και στο 77' από νέα γκάφα του πορτιέρε της Λίβερπουλ, ο Γερμανός ήταν τώρα στο ρόλο του δημιουργού για την κεφαλιά του Στέρλινγκ σε κενή εστία για το 3-1. Το τέταρτο και τελευταίο γκολ της επιβλητικής νίκης της Σίτι στο «Άνφιλντ» ήρθε στο 83' με τρομερό σουτ του Φόντεν που έφυγε στον ουρανό της εστίας διαμορφώνοντας το τελικό 4-1!

 

 

Η Λέστερ έμεινε στο 0-0 νωρίτερα με την Γουλβς στα Μίντλαντς και είδε κι εκείνη τη Σίτι να ξεφεύγει πλέον αρκετά στην κορυφή, όσο αουτσάιντερ κι είναι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς στην υπόθεση διεκδίκησης της κορυφής.

Οι «αλεπούδες» δεν είχαν τρόπο ν' απειλήσουν σοβαρά την εστία του Ρουί Πατρίσιο που δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο απόγευμα, με την Γουλβς να έχει μόλις μια τελική στο στόχο σε ολόκληρο το παιχνίδι! Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επαναφορά του Βάρντι έπειτα από τραυματισμό και η καλή κεφαλιά που είχε λίγο πριν το φινάλε για να «κλέψει» τη νίκη για την Λέστερ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Κώστας Ζάλιαρης