Πρώτος σε πάσες - κλειδιά ο Μάουντ

Είναι σαφέστετα καταλυτικός στην φετινή πορεία της Τσέλσι. Αναδείχθηκε με τον Φρανκ Λάμπαρντ και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τον Τόμας Τούχελ. Φέτος έχει σκοράρει 2 φορές και έχει μοιράσει 3 ασίστ, αγωνιζόμενος σε 21 παιχνίδια. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο ταλαντούχος νέος των Μπλε κατέχει την πρωτιά σε μία άλλη κατηγορία, η οποία αναμφίβολα συμβάλλει στην βελτίωση της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της ομάδας του.  



Πρώτος σε πάσες - κλειδιά ο Μάουντ

Ο Μέισον Μάουντ είναι μόλις 22 ετών, οπότε αυτόματα αρχικά μπαίνει σε σύγκριση με ποδοσφαιριστές ηλικιακά όμοιούς του, όπως ο Αλεξάντερ Άρνολντ της Λίβερπουλ, ο Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ, ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι, ο Φιλ Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι και ο Έζε της Κρίσταλ Πάλας. 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ξεχωριστή πεντάδα νέων, οι οποίοι δεδομένα θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στην Premier League. Κοινό χαρακτηριστικό τους αποτελεί, η εξαιρετική μεταβίβαση που διαθέτουν και ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ομάδας τους.

Σε αυτό τον τομέα, στις πάσες κλειδιά δηλαδή, ο Μέισον Μάουντ κατέχει τα πρωτεία. 

Έχει δώσει 55 τέτοιου είδους πάσες, με τον δεύτερο Πέδρο Νέτο να έχει 12 λιγότερες. Αρκετά χαμηλότερα βρίσκονται οι προαναφερθέντες, με τελευταίους τους Σακά, με 5 γκολ και 2 ασίστ, αλλά μόλις 23 πάσες κλειδιά και τον Ρις Τζέιμς που πλέον «μάχεται» για την θέση του με τον Χάτσον-Οντόϊ.

Ο 22χρονος μέσος των Μπλε όμως, δεν στέκεται μόνο σε αυτό. Στην ίδια κατηγορία, στο σύνολο των ποδοσφαιριστών, μόλις δύο βρίσκονται πάνω από τον ίδιο. 

Ο λόγος για τους Τζακ Γκρίλις και Μπρούνο Φερνάντες, οι οποίοι με 71 και 65 τελικές πάσες αντίστοιχα, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι στην κορυφή αυτής της λίστας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μέισον Μάουντ βελτιώνεται και βελτιώνει και την ομάδα του. Προσαρμόστηκε στον ελεύθερο ρόλο που του έδωσε ο Τόμας Τούχελ και συνεχίζει απερίσπαστος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ξεχωρίζοντας και μοιράζοντας απλόχερα αισιοδοξία στους φίλους της ομάδας του. 

H κορυφή στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, φαντάζει μόνο η αρχή...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ