Ηρωικό «τρίποντο» για Νιούκαστλ!

Με αποβολή του Χέντρικ στο 50' και με εννέα παίκτες από το 78', η Νιούκαστλ κατάφερε να πάρει τρομερή νίκη με το τελικό 3-2 απέναντι στην Σαουθάμπτον κρατώντας ηρωική αντίσταση όταν όλα είχαν δυσκολέψει! Γκολ στο ντεμπούτο τους για Γουίλοκ και Μιναμίνο στο St. James' Park! Στο 1-1 έμειναν οι Μπέρνλι και Μπράιτον, περισσότερο ευνοημένοι από τον βαθμοί οι «γλάροι».



Ηρωικό «τρίποντο» για Νιούκαστλ!

Το παιχνίδι στο St. James' Park ήταν απίστευτο, με ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες στο ντεμπούτο τους μετά τις μεταγραφές που πήραν στο τέλος της χειμερινής περιόδου να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους.

Κι αφού το έκανε ο Γουίλοκ με τη φανέλα της Νιούκαστλ στο 16ο λεπτό βάζοντας μπροστά στο σκορ τις «καρακάξες», ήρθε ο Μιναμίνο ως δανεικός από τη Λίβερπουλ να πετύχει καταπληκτικό γκολ για την Σαουθάμπτον από πολύ πλάγια θέση στο 30' για να μειώσει σε 2-1 για τους «άγιους».

Ο Μπέντναρεκ μετά το αυτογκόλ, το πέναλτι και την αποβολή στο «Ολντ Τράφορντ» πριν από λίγες μέρες στον διασυρμό της Σαουθάμπτον με το τελικό 9-0, πέτυχε σκόραρε ξανά σε λάθος εστία και ήταν εκείνος που στο 26' είχε δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στις «καρακάξες», οι οποίες έφτασαν και στο 3-1 του πρώτου μέρους στις καθυστερήσεις μετά τα 45', με τον Αλμιρόν να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα των φιλοξνεούμενων.

Το ματς πήρε φωτιά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στο 48' ο Γουόρντ – Πρόους με μαγική εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-2 και αμέσως μετά ο Χέντρικ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για τράβηγμα στον Μιναμίνο! Η Σαουθάμπτον πήρε το μήνυμα και έπρεπε πλέον να τρέξει, να πιέσει και να ψάξει κι άλλα γκολ στο παιχνίδι για να μη φύγει ηττημένη, από τη στιγμή που της άνοιξε το παράθυρο για να πάρει κάτι από το St. James' Park.

Ο Ινγκς είχε δοκάρι, λίγο αργότερα ήταν οφσάιντ σε φάση που κατέληξε σε γκολ και δεν μέτρησε ποτέ για την ομάδα του Χάζενχουτλ, όμως η μπάλα κινούταν πολύ αργά για την Σαουθάμπτον που ήθελε κάτι πολύ περισσότερο για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Στο 77' η Νιούκαστλ έμεινε με εννέα παίκτες λόγω τραυματισμού του Σαρ με τις αλλαγές να έχουν εξαντληθεί, πάλι όμως το σκορ δεν άλλαξε και το σύνολο του Μπρους πήρε ηρωική νίκη προς το στόχο της επιβίωσης.

Στο Turf Moor, συγκρούστηκαν οι δύο ομάδες που πήραν τεράστιες νίκες στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ τερματίζοντας στα 68 παιχνίδια το εντός έδρας αήττητο των Πρωταθλητών Αγγλίας σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπράιτον απέκτησε το προβάδισμα με κεφαλιά του Ντανκ στο 36ο λεπτό, η Μπέρνλι όμως ήταν καλύτερη κατά διαστήματα και το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ σε αρκετές περιπτώσεις είχε γλιτώσει το γκολ, μέχρι το 53'. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των «γλάρων», οι «clarets» κατάφεραν με σουτ του Γκούντμουντσον να ισοφαρίσει και να πάρουν αυτοπεποίθηση για να ψάξουν την ανατροπή, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους...

Κώστας Ζάλιαρης