Παραμένει η ανησυχία των συλλόγων, προχωράει το πλάνο η UEFA

Ο αριθμός των 10 αγώνων στη φάση των γκρουπ της νέας μορφής του Τσάμπιονς Λιγκ που θέλει να δημιουργήσει η UEFA παραμένει το θέμα που προβληματίζει τα κλαμπ των Λιγκών σε ένα ήδη γεμάτο καλεντάρι αγωνιστικών υποχρεώσεων. Θέλει να προχωρήσει άμεσα το ζήτημα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και να έχει βρεθεί λύση ίσως και μέχρι τα τέλη του μήνα.  



Παραμένει η ανησυχία των συλλόγων, προχωράει το πλάνο η UEFA

Οι Λίγκες συζήτησαν το ολοκληρωμένο πλάνο το οποίο τους παρουσιάστηκε από την UEFA και παρά το γεγονός πως σε γενικότερο πλαίσιο υπάρχει ένα θετικό κλίμα για την μεγάλη αλλαγή στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024 και μετά, η διαφωνία για τα 10 ματς της φάσης των γκρουπ παραμένει...

Οι ομάδες θεωρούν πως τα 8 ματς στα γκρουπ θα ήταν κάτι που θα μπορούσαν να αντέξουν σε ένα ήδη γεμάτο καλεντάρι από αγωνιστικές υποχρεώσεις στα εγχώρια, ενώ, το θέμα συγκεκριμένων θέσεων που θα στηρίζεται στις επιδόσεις των ομάδων κάθε σεζόν στο πρωτάθλημα κι όχι βάσει του Ranking του στην UEFA είναι το δεύτερο ζήτημα στο οποίο θέλουν επαναδιαπραγμάτευση.

Από πλευράς UEFA, πάντως, υπάρχει επιθυμία το θέμα να προχωρήσει άμεσα και όλα να έχουν λυθεί μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Κώστας Ζάλιαρης