Πήρε το ντέρμπι και συνεχίζει για 4άδα η Τσέλσι

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζορζίνιο, η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ επικράτησε 1-0 της Τότεναμ και συνεχίζει το κυνήγι για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Προσωπική νίκη επί του Μουρίνιο για τον Γερμανό κόουτς των «μπλε», πρώτη φορά μετά τον... «special one» του 2004 που κάποιος προπονητής της Τσέλσι κρατάει το μηδέν στην άμυνα στα τρία πρώτα ματς πρωταθλήματος! Στο -7 από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ τα «σπιρούνια».  



Πήρε το ντέρμπι και συνεχίζει για 4άδα η Τσέλσι

Η Τσέλσι με τον Τούχελ να εμπιστεύεται ξανά για το αρχικό σχήμα τους Ζορζίνιο, Βέρνερ, Χάντσον – Οντόι και Μάρκος Αλόνσο, έπαιξε παιχνίδι πρωτοβουλίας έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι του Tottenham Stadium.

Το σύνολο το Ζοσέ Μουρίνιο περίμενε υπομονετικά στην άμυνα και προσπαθούσε να φεύγει στις αντεπιθέσεις, όμως, εκεί η άμυνα των «μπλε» είχε τις λύσεις, με τον Τιάγκο Σίλβα να φτάνει σε σημείο ν' αποχωρήσει με τράβηγμα έπειτα από υπερπροσπάθεια για να σταματήσει μπαλιά, κόβωντας πίσω τα πάντα.

Το προβάδισμα για την Τσέλσι ήρθε στο 24ο λεπτό από την άσπρη βούλα με τον Ζορζίνιο να νικά τον Γιορίς, αφού ο Ντάιερ όντας πεσμένος στο έδαφος άπλωνε άτσαλα τα πόδια του και ανέτρεψε τον Βέρνερ που προσπαθούσε να πάρει τη μπάλα, με τον Γερμανό να συνεισφέρει με το κερδισμένο πέναλτι για τους «μπλε» που έκαναν το 1-0.

Η Τότεναμ με την έναρξη του δευτέρου μέρους προσπάθησε ν' ασκήσει πίεση και ν' ανέβει στο γήπεδο, με τους «μπλε» ν' ανταποκρίνονται στα λίγα δύσκολα λεπτά και να επιχειρούν ξανά να βρουν το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωναν τη νίκη στο ματς. Ιδιαίτερα δραστήριος ο Κόβασιτς στον άξονα, ο Μάουντ προσπαθούσε να συνεργαστεί με τον Βέρνερ και ο Γερμανός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν απέναντι από τον Γιορίς τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι ο Οριέ και του έδιωξε τη μπάλα. Ο Τούχελ ήθελε απεγνωσμένα ακόμα ένα γκολ για να μην συνεχίσει να έχει θάρρος η Τότεναμ και να παραμένει ζωντανή στο παιχνίδι.

Η είσοδος του Πούλισικ αντί του Χάντσον – Οντόι έδωσε πνοή στην Τσέλσι, με τον Μάουντ στο 76' να βλέπει τον Γιορίς να πέφτει σωστά για να του απομακρύνει ένα χαμηλό αριστερό σουτ. Οι τελικές ήταν πλέον 15-2 υπέρ των «μπλε» στο ματς (!) και η απάντηση στην ευαιρία του Μάουντ ήρθε με τον Λαμέλα στο 79' να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Μεντί στην δεξιά του γωνία.

Η κεφαλιά του Βινίσιους στο 88' στην πρώτη του παρουσία σε ματς πρωταθλήματος στην 11άδα έφυγε λίγο άουτ και παρά τις τελικές και τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή από πλευράς γηπεδούχων, η Τσέλσι έφυγε νικήτρια από το γήπεδο με το τελικό 1-0, με τον Τόμας Τούχελ να παίρνει τη δεύτερη νίκη του στα τρία πρώτα ματς πρωταθλήματος στον πάγκο των «μπλε», διατηρώντας σε όλα το μηδέν στην άμυνα...

Κώστας Ζάλιαρης