Θετικές οι ομάδες για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ, διαφωνία για τα 10 ματς

Οι ευρωπαϊκές Λίγκες θα συζητήσουν το πλάνο που φαίνεται ότι πλέον έχει θεσπιστεί για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024 και μετά, ωστόσο, έχουν διαφωνία για τον αριθμό των αγώνων της φάσης των ομίλων...  



Θετικές οι ομάδες για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ, διαφωνία για τα 10 ματς

Με το σχέδιο που φαίνεται ότι έχει εκπονηθεί για τη νέα μορφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, για την οποία συζήτησαν επίσημα για πρώτη φορά την Πέμπτη οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, θα υπάρχουν 10 παιχνίδια για κάθε ομάδα στη φάση των γκρουπ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, Λαρς – Κρίστερ Όλσον είχε αναφέρει πίσω στον Δεκέμβρη ότι τα 10 ματς φαντάζουν πολλά και θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα με τις ημερομηνίες και τα κενά για να παίζουν οι εθνικές ομάδες.

Οι σύλλογοι φαίνεται ότι θα ζητήσουν μάξιμουμ 8 παιχνίδια για τους ομίλους και αυτή θα είναι η μια από τις δυο ενστάσεις τους. Η δεύτερη όπως αναφέρθηκε, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κρίνεται η συμμετοχή ομάδων και προτιμούν τις επιδόσεις στα εγχώρια παρά το Ranking της UEFA με την πρόσφατη ιστορία των κλαμπ και τα αποτελέσματά τους στις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Κώστας Ζάλιαρης