Νέο σοκ για τη Λίβερπουλ, πάρτι του Λίνγκαρντ στην Γουέστ Χαμ! (vids)

Η Λίβερπουλ μετά την ήττα από την Μπέρνλι στο «Άνφιλντ» υπέστη δεύτερη διαδοχική κατραπακιά εντός έδρας με το 1-0 από την Μπράιτον! Πρώτη νίκη έπειτα από το 1982 στο συγκεκριμένο γήπεδο για τους «γλάρους». Δυο γκολ στο ντεμπούτο του με την Γουέστ Χαμ ο Λίνγκαρντ στο 3-1 επί της Άστον Βίλα, επιστροφή στις νίκες για την Έβερτον με το 2-1 επί της Λιντς.  



Νέο σοκ για τη Λίβερπουλ, πάρτι του Λίνγκαρντ στην Γουέστ Χαμ! (vids)

Η Λίβερπουλ αντιλήφθηκε από νωρίς στο παιχνίδι ότι τα πράγματα θα ήταν ζόρικα αφού της έλειπε η φαντασία στην επίθεση και η άμυνα της Μπράιτον ήταν... από μπετό. Δίχως τελικές στο στόχο και με τους «γλάρους» να καταφέρνουν ν' αντιμετωπίσουν τα διαστήματα που οι Πρωταθλητές είχαν περιορίσει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι στο «Άνφιλντ» έκαναν το μεγάλο μπαμ!

Το γκολ ήρθε στο 56ο λεπτό από τον Αλζάτε που «εκτέλεσε» από ευνοϊκή θέση έπειτα από έξυπνο γύρισμα με κεφαλιά του Μπερν από το δεύτερο δοκάρι για το 1-0. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Μπράιτον είχε κι άλλες ευκαιρίες στο υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού βγαίνοντας μπροστά και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηναν οι «κόκκινοι». Η πίεση της Λίβερπουλ όταν έφτανε στα καρέ του Σάντσες, όμως, η ομάδα του Πότερ έφυγε από το «Άνφιλντ» νικήτρια για πρώτη φορά από το 1982, ελάχιστες μέρες μετά την νίκη επί της Τότεναμ, αφήνοντας τη Λίβερπουλ στο -7 από την κορυφή και με ματς περισσότερο από την Σίτι!

 

 

Μεγάλη επιστροφή στις νίκες για την Γουέστ Χαμ με τους Σούτσεκ και Λίνγκαρντ να κάνουν κουμάντο στο «Βίλα Παρκ». Ο νεοαποκτηθέντας ακραίος επιθετικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και ανταμείφθηκε με γκολ, όταν στο 56', στην πρώτη του εμφάνιση ως «σφυρί» βρήκε δίχτυα με εκπληκτικό σουτ από αριστερά. Λίγο νωρίτερα στο 51' ο Σούτσεκ βγήκε μόνος του από ωραία μπαλιά και παρά το γεγονός πως ήταν δεξιά, νίκησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες. Στο 81΄φάνηκε από το πουθενά και λόγω της ποιότητας του Γκρίλις να ξαναμπαίνει στο ματς η Άστον Βίλα με τον Γουότκινς να μειώνει στο 2-1, όμως, ο Λίνγκαρντ πέτυχε και δεύτερο γκολ στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ για το τελικό 3-1 στο 83' με χαμηλό σουτ στο οποίο έκανε πολύ μεγάλο λάθος ο πορτιέρε των «χωριατών».

 

 

Η Έβερτον κατάφερε να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας 2-1 της Λιντς του Μπιέλσα, αν και πέρασε δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 9ο λεπτό ο Γκίλφι Σίγκουρντσον με προβολή από σέντρα του Ντιν από αριστερά σε ωραίο ξεδίπλωμα της Έβερτον έκανε το 1-0, ενώ, στο 41' ο Κάλβερτ – Λιούιν έβαλε τέλος στην «ξηρασία» του μπροστά από την αντίπαλη άμυνα και με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έκανε τα «ζαχαρωτά» να πιστέψουν ότι είχαν πολύ γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Ραφίνια στο 48' μείωσε πολύ γρήγορα για την Λιντς που είχε και δυο δοκάρια και κυνήγησε το παιχνίδι για να συνεχίσει το σερί των νικών της, όμως, η Έβερτον έφτασε στην τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης