Έφυγε ο Τιντάλ, καταρρέει η Μπόρνμουθ

Ξεκίνησε σαν μία από τις ομάδες που θα διεκδικούσαν με αξιώσεις την άνοδό τους στην Premier League. Ένα μήνα πριν βρέθηκε μέχρι και την τρίτη θέση αλλά οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες της την έριξαν στην έκτη και στο -8 από την δεύτερη Σουόνσι. Η Μπόρνμουθ έχει θέμα και η βελτίωση της κατάστασης της ομάδας φαντάζει αυτοσκοπός. Ζητούμενο είναι η άμεση αντίδραση, προτού το τρένο της μεγάλης κατηγορίας απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο.  



Έφυγε ο Τιντάλ, καταρρέει η Μπόρνμουθ

Σε μία χρονιά ειδικών συνθηκών, θα ήταν παράλογο να μην παρουσιάσει κάποιο σκαμπανέβασμα. Όταν όμως μέσω αυτού, επαναλαμβάνεται κάποιο αρνητικό ρεκόρ και επηρεάζει άμεσα την ομάδα, παύουμε να μιλάμε για συγκηρία και ανατρέχουμε στα αίτια της κάμψης αυτής. Κάπως έτσι έγινε και στην Μπόρνμουθ, με το σύνολο του Τζέισον Τιντάλ να αποτυγχάνει να διατηρηθεί ψηλά και να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα που από την αρχή της Championship συνήθιζε να πετυχαίνει.

Κυριότερο της όπλο μέχρι τώρα ήταν το vitality stadium στο οποίο είχε ηττηθεί μόλις μία φορά σε 11 αναμετρήσεις. Κάτι τέτοιο έχει πάψει να υφίσταται πλέον καθώς στα δύο της τελευταία εντός έδρας ματς ηττήθηκε, από Λούτον και Σέφιλντ Γουέντσντει, με την τελευταία χθες βράδυ να κάνει το διπλό και να σοκάρει άπαντες. Είχαν προηγηθεί και οι κακές εμφανίσεις κόντρα σε Ρέντινγκ και Ντέρμπι, με την ομάδα να μοιάζει άρρωστη και εντελώς διαφορετική σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε τους πρώτους μήνες στο πρωτάθλημα.

Η διοίκηση της θεώρησε πως πλέον η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη και προέβη στην απόλυση του Άγγλου τεχνικού, ο οποίος έπειτα από 6 μήνες αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Πρόκειται για την 25η απόλυση προπονητή στην Αγγλία σε επαγγελματικές κατηγορίες, με τις τέσσερις σερί ήττες να γυρίζουν την ομάδα τρία χρόνια πίσω. Τότε η Μπόρνμουθ είχε γνωρίσει τέσσερις διαδοχικές ήττες στην ίδια κατηγορία, με το αρνητικό σερί να σταματάει στην έδρα της, με αντίπαλο την Χάντερσφίλντ, στις 9 Δεκεμβρίου του 2018.

Πλέον, και μετά από αυτή την απόφαση, η επιστροφή στις νίκες αποτελεί τον μοναδικό στόχο. Η επόμενη αναμέτρησή της είναι στο ίδιο γήπεδο κόντρα στην Μπέρμιγχαμ, σε τρεις μέρες από τώρα, με τους φιλοξενούμενους να μην θεωρούνται σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα. Μένει να δούμε την εξέλιξη της «κρίσης» στο Μπόρνμουθ και το αποτέλεσμα της απόλυσης του Τίνταλ. Τις προσεχείςώρες μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με το πρόσωπο που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ