Με 20άρη Σαλάχ συνεχίζει το κυνήγι η Λίβερπουλ! (vids)

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να γίνεται ο πρώτος μετά τον Ίαν Ρας από την δεκαετία του '80 με τουλάχιστον 20 γκολ στο πρωτάθλημα σε τέσσερις διαδοχικές σεζόν, η Λίβερπουλ συνέχισε το κυνήγι της κορυφής και την βελτίωσής της, φτάνοντας στο 3-1 επί της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο. Δύο γκολ ο «Φαραώ», σκόραρε και ο Βαϊνάλντουμ. Η Λιντς έκανε έκπληξη και πέρασε από το Λέστερ με το 3-1!  



Με 20άρη Σαλάχ συνεχίζει το κυνήγι η Λίβερπουλ! (vids)

Η εξαιρετική παράταξη της Γουέστ Χαμ στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψε καθόλου στην Λίβερπουλ να γίνει επικίνδυνη παρά το γεγονός πως η ομάδα του Κλοπ ήταν εκείνη που είχε την μπάλα στα πόδια της. Με τον Μανέ ν' αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν με Σαλάχ, Οριγκί και Σακίρι μπροστά, ενώ στα χαφ ήταν ο Μίλνερ, ο Τιάγκο και ο Βαϊνάλντουμ. Το δίδυμο Χέντερσον – Φίλιπς παρέμεινε στα στόπερ.

Οι Πρωταθλητές δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν χώρους στο πρώτο μέρος, η Γουέστ Χαμ... ξεμύτισε ελάχιστα προς τα τελευταία λεπτά, όμως, όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 57ο ο Μοχάμεντ Σαλάχ με εκπληκτικό αριστερό σουτ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ σκοράροντας για πρώτη φορά από το 7-0 επί της Κρίσταλ Πάλας (19/12), ενώ, στο 68' ήρθε γκολ για σεμινάριο. Με τα «σφυριά» να έχουν ανέβει και να έχουν κερδίσει κόρνερ, ο Ρόμπερτσον έδιωξε με κεφαλιά, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ άλλαξε το παιχνίδι από δεξιά προς αριστερά για τον Σακίρι, αυτός πέταξε για τον Σαλάχ μπροστά και ο «Φαραώ» κοντρόλαρε και με αριστερό πλασέ έγραψε τό 2-0!

Πλέον ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος για την Λίβερπουλ μετά τον Ίαν Ρας και τα μέσα της δεκαετίας του '80 (έφτασε στις έξι σερί σεζόν με 20+) που σκοράρει τουλάχιστον 20 τέρματα στο πρωτάθλημα σε τέσσερις σερί αγωνιστικές περιόδους, ενώ, οι «κόκκινοι» με δευτέρη διαδοχική νίκη βρέθηκαν στο -4 από την πρωτοπόρο Σίτι, αλλά με ματς περισότερο.Το 3-0 διαμόρφωσε ο Βαϊνάλντουμ με εύκολο πλασέ έπειτα από τακουνιά του Τσάμπερλεϊν στον Φιρμίνο και ασίστ του Βραζιλιάνου στον Ολλανδό. Ο Ντόουσον μείωσε με κοντινό πλασέ από τη μικρή περιοχή ανενόχλητος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 86' για το τελικό 3-1.

 

 

Με τον Πάτριμ Μπάμφορντ να σκοράρει αλλά και να συμμετέχει και στα υπόλοιπα δυο τέρματα της Λιντς, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα πέρασε με εκπληκτικό τρόπο από το King Power Stadium φτάνοντας στο τελικό 3-1 και απαγορεύοντας στην Λέστερ να παραμείνει κοντά στην κορυφή!

Οι «αλεπούδες» είχαν προηγηθεί με το ωραίο γκολ του Μπαρνς έπειτα από ταχύτατη εναλλαγή της μπάλας με τον Μάντισον στο 13ο λεπτό, όμως, η Λιντς κατάφερε μέσα σε 127 δευτερόλεπτα να ισοφαρίσει και αυτό φαίνεται πως ήταν το κλειδί για την μεγάλη ανατροπή.

Αρχικά ο Στιούαρτ Ντάλας από ασίστ του Μπάμφορντ βρήκε χαμηλά την γωνία της εστίας για το 1-1 στο 15ο λεπτό, για να έρθει ο δημιουργός του πρώτου τέρματος να ολοκληρώσει το μεγάλο come-back στο 70' σκοράροντας για πρώτη φορά έπειτα από πέντε παιχνίδια, με δυνατό σουτ που έφυγε ψηλά μέσα στην εστία.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Χάρισον στο 84' με ασίστ του Μπάμφορντ που θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει τελειώσει τη φάση και να σκοράρει ξανά, όμως, έδειξε ότι ήθελε να σιγουρέψει τελείως το γκολ κι έτσι... το σέρβιρε.

Με το αποτέλεσμα αυτό, το σύνολο του Μπιέλσα ναι μεν παραμένει στην 12η θέση δίχως όμως ν' ανησυχεί για ό,τι συμβαίνει κάτω από εκεί και κυρίως για τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης, ενώ, η Λέστερ έχασε ευκαιρία να παραμείνει κοντά στην κορυφή, με την Λίβερπουλ να την προσπερνά!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης