Φρεσκαρισμένη και... ωραία η Τσέλσι! (vids)

Στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο, ο Τόμας Τούχελ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, με την Τσέλσι να παρουσιάζει αρκετά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Οι «μπλε» επικράτησαν της Μπέρνλι 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με γκολ του Αθπιλικουέτα στο πρώτο μέρος και του... ξεχασμένου Μάρκος Αλόνσο στο τελευταίο 10λεπτο!  



Φρεσκαρισμένη και... ωραία η Τσέλσι! (vids)

Η Τσέλσι με τον Μάρκος Αλόνσο βασικό για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβρη (!) και με τον Τίμο Βέρνερ να ξεκινάει για πρώτη φορά επί Τούχελ, έδειξαν σημάδια βελτίωσης και και... ανανέωσης στη νέα εποχή που έχουν μπει με τον Γερμανό κόουτς στον πάγκο. Απέναντι στην Μπέρνλι οι «μπλε» έκαναν σωστές συνεργασίες, είχαν αυτοπεποίθηση, είχαν όρεξη να κινηθούν χωρίς την μπάλα και η υπερβάλλοντας ζήλος οδήγησε τους Μάουντ και Έιμπραχαν να συγκρουστούν μεταξύ τους σε καλή ευκαιρία στο 26ο λεπτό. Λίγο αργότερα ο Βέρνερ έκανε μεγάλο τσαφ από το ύψος του πέναλτι, όμως, το γκολ ήρθε στο 40' με εξαιρετική αντεπίθεση. Με την φάση να ξεκινάει από αριστερά στο μισό γήπεδο της Τσέλσι, ο Μάουντ κατέβασε από τον άξονα, ο Χάντσον – Οντόι πήρε από δεξιά κι εκείνος έκανε την ασίστ στον Αθπιλικουέτα που του είχε κάνει το overlap για να σουτάρει αμέσως και να γράψει το 1-0.

Η Τσέλσι συνέχισε να είναι πολύ καλύτερη και να τρέχει πολύ και στο δεύτερο μέρος, όταν ο Κρίστιαν Πούλισικ πέρασε για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης με τους Βέρνερ και Χάντσον – Οντόι στις πτέρυγες, μπροστά από τον Μέισον Μάουντ που προσπαθούσε να οργανώσει καταστάσεις ως «10άρι». Οι παίκτες του Τούχελ έβγαζαν φρεσκάδα και διάθεση για να πείσουν τον νέο τους προπονητή, με την Μπέρνλι φυσικά να προσφέρεται για ένα καλό αποτέλεσμα και στο 58' ο Χάντσον – Οντόι είχε δοκάρι σε σουτ που κόντραρε ελάχιστα και στον Πίτερς. Ο Τζέιμς με την είσοδό του στο παιχνίδι, μερικές μέρες μετά την εμετική ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε, είχε μεγάλη ευκαιρία με διαγώνιο χαμηλό σουτ που έδιωξε ο Πόουπ και τελικά στο 84' ήρθε το 2-0 από τον Μάρκο Αλόνσο! Με τρομερό στοπάρισμα με το στήθος στο πρώτο δοκάρι, κοντρόλ με το γόνατο και γυριστό σουτ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με στυλ, έδειξε στη φανέλα το σήμα της ομάδας και μάλλον έστειλε και τα μηνύματά του στον Λάμπαρντ που από τον Σεπτέμβρη δεν τον επέλεγε ποτέ για την ενδεκάδα σε ματς πρωταθλήματος...

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Χάντσον – Οντόι (73' Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μάουντ (80' Χάβερτς), Βέρνερ, Έιμπραχαμ (46' Πούλισικ)

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Μπρέιντι (76' Μουμπονγκό), Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Βίντρα (57' Ροντρίγκες), Γουντ (62' Γκούντμουντσον)

Κώστας Ζάλιαρης