Championship 6η Αγων. (preview)

Δύσκολη αποστολή περιμένει την πρωτοπόρο Μπράιτον που πρέπει να περάσει από την έδρα της Μπρίστολ Σίτι, την ώρα που η δεύτερη Σαουθάμπτον θα υποδέχεται την Νότιγχαμ Φόρεστ. Την Πόρτσμουθ φιλοξενεί η Γουέστ Χαμ, ενώ Μπλάκπουλ και Λέστερ έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο.



Championship 6η Αγων. (preview)

Επειτα από το υποχρεωτικό διάλειμμα της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω των αγώνων των Εθνικών, οι ομάδες της Τσάμπιονσιπ επιστρέφει στη δράση. Ενα από τα σπουδαιότερα σημερινά ματς διεξάγεται στο «Απτον Παρκ», με τη Γουέστ Χαμ να υποδέχεται την Πόρτσμουθ. Η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμή του πρωταθλήματος, η πρωτοπόρος Μπράιτον, έχει δύσκολο ταξίδι στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι.


ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Γουέστ Χαμ:Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει στην απόδοσή της η Γουέστ Χαμ από την ήττα της πρεμιέρας στο παιχνίδι με την Κάρντιφ. Στα τέσσερα ματς που ακολούθησαν τα «σφυριά» μετρούν μια ισοπαλία και τρεις νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Αλλαγμένη, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, είναι πιθανόν να παραταχθεί η Γουέστ Χαμ, μιας και ο Αλαρντάις σκέφτεται να δώσει το ντεμπούτο τους σε πέντε παίκτες. Μεταξύ αυτών και ο αμυντικός μέσος Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ωστόσο, ίσως το αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής να «κρατήσει» τον «Μπιγκ Σαμ» και να μην προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Αμφίβολος είναι ο μεσοαμυντικός Φάιγ. Γκάρι Ο’Νιλ (μέσος) και Τζόρνταν Μπράουν (πλάγιος αμυντικός) παραμένουν εκτός, όμως επιστρέφει από τιμωρία ο Κάλουμ ΜακΝότον (αμυντικός).

Πόρτσμουθ:«Μουδιασμένο» ξεκίνημα για τους «πομπέι», που έχουν καταφέρει να κερδίσουν μόνο ένα από τα πέντε πρώτα παιχνίδια τους. Η ομάδα του Στιβ Κότεριλ έρχεται από το εντός έδρας 1-1 με την Κάρντιφ και μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημά της εντοπίζεται στην παραγωγικότητας, μιας και έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές. Από τραυματισμό στην αναμέτρηση με την Κάρντιφ προέρχεται ο μέσος Χάιντερ Μάλινς, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα προλάβει το σημερινό ματς και θα αντιμετωπίσει την ομάδα με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 213 φορές. Ο κεντρικός αμυντικός Ταλ Μπεν-Χαΐμ επέστρεψε με πρόβλημα στην πλάτη από τα παιχνίδι με την Εθνική Ισραήλ, ωστόσο δεν φαίνεται αν είναι κάτι τόσο σημαντικό ώστε να του στερήσει τη συμμετοχή. Για την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα από τότε που επέστρεψε στο «Φράτον Παρκ» πιέζει ο επιθετικός Μπενζανί. Παρελθόν από τους «πομπέι» αποτελεί ο βετεράνος αμυντικός Κρίστιαν Ντέιλι, αφού ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο διάρκειας ενός μήνα που είχε υπογράψει.


ΚΑΡΝΤΙΦ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Κάρντιφ:Από το ρόστερ της υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις, κυρίως στην επίθεση, ωστόσο και φέτος η Κάρντιφ δείχνει ότι θα το παλέψει μέχρι το φινάλε τουλάχιστον για μια θέση στα πλέι οφ. Ο Μάλκι Μακάι έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο σύνολο, «ανθεκτικό» και με την ποιότητα που του επιτρέπει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Την προηγούμενη αγωνιστική οι «μπλούμπερντς» έχοντας και τη βοήθεια της τύχης (σ.σ,: η Πόρτσμουθ είχε δυο δοκάρια) έφυγαν με ισοπαλία 1-1 από το «Φράτον Παρκ». Χωρίς κάποιο σημαντικό πρόβλημα κύλησε η εβδομάδα για τους Ουαλούς. Μολονότι σχεδόν το 1/3 των παικτών είχε διεθνείς υποχρεώσεις όλα πήγαν καλά και ο Μάλκι Μακάι θα μπορέσει να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Πολύ πιθανόν είναι να δούμε τον πολλά υποσχόμενο κεντρικό αμυντικό Μπεν Τέρνερ να αγωνίζεται για πρώτη φορά με τη φανέλα της Κάρντιφ, που πρόσφατα τον απέκτησε από την Κόβεντρι έναντι 750.000 λιρών.

Ντονκάστερ:Μόλις την περασμένη η αγωνιστική η Ντονκάστερ κατάφερε να μαζέψει τον πρώτο βαθμό της για τη φετινή περίοδο και φαίνεται ότι ο Σιν Ο’Ντρίσκολ θα πρέπει να βγάλει... λαγούς από το καπέλο του για να την διατηρήσει στην κατηγορία. Επειτα από τέσσερις διαδοχικές ήττες οι «ρόβερς» έμειναν στο 1-1 εντός έδρας με την Μπρίστολ Σίτι. Το γκολ της ισοφάρισης σημείωσε ο νεαρός φορ Μίλαν Λάλκοβιτς, που αγωνίζεται δανεικός από την Τσέλσι, κάτι που ίσως του εξασφαλίσει μια θέση στο αρχικό σχήμα για σήμερα. Οπως ολοκληρώθηκε η περυσινή σεζόν, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και η τρέχουσα για τους φιλοξενούμενους: με πολλές και σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών. Ωστόσο, τα πράγματα βελτιώνονται κάπως σήμερα για τον Ο’Ντρίσκολ, ο οποίος λογικά θα έχει τρεις νέες επιλογές στη διάθεσή του. Ο Τζέιμς Ο’Κόνορ (αμυντικός), ο Σέλτον Μάρτις (αμυντικός) και ο Μπράιαν Στοκ (μέσος - αρχηγός) θα ενισχύσουν τη Ντονκάστερ στην προσπάθειά της να κάνει την έκπληξη στην πρωτεύουσα της Ουαλίας. Τα προβλήματα φυσικά δεν λείπουν, με τους Τσέιμπερς (αμυντικός), Γουντς (μέσος), Λόκγουντ (αμυντικός), Σαρπ (επιθετικός) και Μέισον (επιθετικός) να παραμένουν εκτός δράσης.


ΛΙΝΤΣ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Λιντς:Προβληματικό το ξεκίνημα της Λιντς στη σεζόν, με την κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς και τον πρόεδρο Κεν Μπέιτς να κρατεί καλά. Ο τελευταίος κατηγορείται ότι δεν ενίσχυσε την ομάδα ως όφειλε, αντίθετα η αποχώρηση την τελευταία στιγμή του επιθετικού Μαξ Γκραντέλ αποτέλεσε πλήγμα. Ο Σάιμον Γκρέισον προσπάθησε να κινηθεί την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, αλλά απογοητευμένος δήλωσε ότι δεν ολοκληρώθηκε καμία από τις τρεις κινήσεις που επιθυμούσε. Τελικά αποκτήθηκε μόνο ο βετεράνος Φινλανδός φορ Μίκαελ Φορσέλ. Στα αγωνιστικά, στο τελευταίο παιχνίδι τους έχασε 2-1 στην έδρα της Κάρντιφ, αφού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα που είχαν πάρει από το 34’ με τον ΜακΚόρμακ. Στο συγκεκριμένο ματς στοίχισε η αποβολή του 19χρονου αμυντικού Εϊντι Γουάιτ, ο οποίος είναι τιμωρημένος για σήμερα. Ωστόσο, τα «παγόνια» ενδέχεται να παραταχθούν ενισχυμένα, μια και ο Γκρέισον είδε στη διάρκεια της εβδομάδας του επιθετικούς Μπέκιο και Πέιντερ, τον μέσο Μάικ Μπράουν και τους αμυντικούς Μπρους και Μπρόμπι να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Κρίσταλ Πάλας:Η ήττα της πρεμιέρας στην έδρα της Πίτερμπρο είναι η μοναδική που γνώρισε μέχρι τώρα η Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» δείχνουν σε σαφώς καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο που... χαροπάλευαν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Την περασμένη αγωνιστική έμειναν στο 1-1 απέναντι στην Μπλάκπουλ στο «Σέλχαρστ Παρκ», με τον Γκλεν Μάρι να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 79’. Στην 16άδα για την αναμέτρηση στο «Ελαντ Ρόουντ» ενδέχεται να βρεθούν ο Αντονι Γκάρντνερ και ο Αντόνιο Πεντρόσα. Ο κεντρικός αμυντικός Γκάρντνερ επέστρεψε στους Λονδρέζους πριν τρεις εβδομάδες, μετά τον επιτυχημένο περυσινό δανεισμό του, όμως μέχρι τώρα δούλευε στη φυσική κατάσταση. Αυτή την εβδομάδα η Κρίσταλ Πάλας κατέθεσε και τα απαραίτητα για τον νεαρό φορ Πεντρόσα, που αποκτήθηκε από τη μεξικάνικη Ζαγκουάρες, και πλέον μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Ο Ντάγκι Φρίντμαν παραμένει χωρίς τον πλάγιο αμυντικό Κλάιν, τους μέσους Ντικγκατσόι και Μάροου, και τον επιθετικό Ιβερσεν.


ΜΠΑΡΝΣΛΙ – ΛΕΣΤΕΡ

Μπάρνσλι:Δύσκολη διαπιστώνει ο Κιθ Χιλ πως είναι η ζωή στην Τσάμπιονσιπ. Ο αντικαταστάτης του Μάικλ Ρόμπινς στον πάγκο της Μπάρνσλι έχει την ομάδα του να παίρνει μόνο ένα από τα πέντε πρώτα παιχνίδια της και όλα συνηγορούν πως οι «τάικς» θα... αγκομαχήσουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Την περασμένη αγωνιστική πήραν σημαντικό πόντο στην έδρα της Μίλγουολ (0-0), όμως είναι άκρως ανησυχητικό ότι σε τρία ματς μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν. Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Λέστερ για την αναμέτρηση με την Μπάρνσλι, με τον Κιθ Χιλ να μην υπολογίζει τουλάχιστον τέσσερις παίκτες, λόγω τραυματισμού. Ενα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο χαφ Γκόραν Λόβρε, μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στην προπόνηση, ενώ οι επιθετικοί Ντέιβις και Νόουμπλ-Λάζρους και ο αμυντικός Αντισον δεν έχουν αποθεραπευθεί ακόμα. Και οι τρεις απουσίασαν από τη «λευκή» ισοπαλία με τη Μίλγουολ πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο πρώην παίκτης του Πανιώνιου, Ρικάρντο Βαζ Τε (επιθετικός) δεν μπορεί να προσθέσει άλλη μία στις τρεις εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα και ο μέσος Ντόιλ είναι ένας ακόμα από τους παίκτες του Χιλ που πασχίζουν για να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Λέστερ:Με νέα ψυχολογία είναι έτοιμη να αγωνιστεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος η Λέστερ. Οι παίκτες έβγαλαν από πάνω τους το βάρος της πρώτης εκτός έδρας νίκη και έγιναν η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τη Σαουθάμπτον, κερδίζοντάς την 3-2. Το ζητούμενο είναι η συνέχεια να είναι ανάλογη, μιας και με τις επενδύσεις που έγιναν φέτος η συμμετοχή στα πλέι οφ είναι το μίνιμουμ που μπορεί να ζητηθεί από τον Σβεν Γκόραν Ερικσον. Ετοιμος για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λέστερ είναι ο φορ Τζερμέιν Μπέκφορντ, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Εβερτον. Ο Μπέκφορντ είναι γνώστης της κατηγορίας και έκανε πράγματα και θαύματα όταν αγωνιζόταν στη Λιντς και με τις εμφανίσεις του εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ. Λογικά θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Νιούτζεντ στη γραμμή κρούσης, με τον τελευταίο να τραυματίζεται κόντρα στη Σαουθάμπτον και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες. Αμφίβολος δίνεται ο αμυντικός Μάικλ Μπολ, αλλά ο μέσος Μάικλ Τζόνσον επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και ίσως πάρει την ευκαιρία να αγωνιστεί.


ΜΠΕΡΝΛΙ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Μπέρνλι:Ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του εμφανίζεται, μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ το καλοκαίρι, ο τεχνικός της Μπέρνλι, Εντι Χάουϊ.Πάντως, οι «κλάρετς» μόλις την προηγούμενη αγωνιστική να φτάσουν στο πρώτο τους «τρίποντο» για φέτος, επικρατώντας 2-1 στην έδρα της Ντέρμπι, χάρη σε δύο τέρματα του Οστιν. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει για να διαπιστώσει ο Χάουϊ σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αμυντικός Ντέιβιντ Εντγκαρ. Ο Καναδός επέστρεψε στην Αγγλία το πρωί της Πέμπτης, μετά τις υποχρεώσεις που είχε με την Εθνική ομάδα της χώρας του και στην Μπέρνλι περιμένουν να δουν αν υπάρχουν επιπτώσεις από το υπερατλαντικό ταξίδι. Ο μέσος Μάρβιν Μπάρτλι εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών και επιστρέφει, εντούτοις τραυματίες παραμένουν οι Μάρτιν Πάτερσον (επιθετικός), Μάικλ Νταφ (αμυντικός) και Ντανι Αϊνγκς (επιθετικός).

Μίντλεσμπρο:Ικανή για πορεία κατά πολύ καλύτερη από την περυσινή δείχνει να είναι μέχρι στιγμής η Μίντλεσμπρο, που είναι η μία από τις δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος. Η δουλειά που έγινε το καλοκαίρι στην προετοιμασία φαίνεται να αποδίδει και ο Τόνι Μοουμπρέι φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να ταιριάξει καλύτερα τα κομμάτια του «παζλ». Στο θετικό ξεκίνημα έχει συμβάλει σημαντικά και η φόρμα του Ολλανδού φορ Μάρβιν Εμνες, που έχει σκοράρει επτά φορές στα ισάριθμα πρώτα ματς της σεζόν. Στο αρχικό σχήμα των φιλοξενούμενων ενδέχεται να επιστρέψει ο Σκοτ ΜακΝτόναλντ. Ο Αυστραλός επιθετικός παραμένει εκτός από τις 21 Αυγούστου, λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα με την Μπέρμιγχαμ.Κοντά στην επιστροφή του είναι και ο Σκοτσέζος διεθνής μέσος Κέβιν Τόμσον, που μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με τις ρεζέρβες. Η κατάσταση του πολύτιμου αμυντικού Ράις Γουίλιαμς θα εξεταστεί, μιας και έκανε αμέτρητα χιλιόμετρα προκειμένου να αγωνιστεί με την Αυστραλία απέναντι στην Ταϊλάνδη και τη Σαουδική Αραβία. Ο έμπειρος μέσος Μπάρι Ρόμπσον λόγω ενός μικροτραυματισμού δεν συμμετείχε στην αναμέτρηση της Σκοτίας με τη Λιθουανία, ενώ ο βασικός γκολκίπερ Τζέισον Στιλ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, μετά από κάταγμα στον καρπό.


ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Μπλάκπουλ:Μετά το δυναμικό ξεκίνημα, με το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Μπλάκπουλ... κούλαρε. Στα τρία ματς που ακολούθησαν οι «σισαίντερς» δεν κατέκτησαν «τρίποντο» και σήμερα θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Πάντως την περασμένη αγωνιστική έφτασαν κοντά στο να τα καταφέρουν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, αλλά ισοφαρίστηκαν (1-1) λίγο πριν το παιχνίδι μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Χωρίς τον μέσο Ελιοτ Γκραντέν είναι πολύ πιθανό να παραταχθούν οι γηπεδούχοι, αφού ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα. Ο γκολκίπερ Ματ Γκιλκς και οι αμυντικοί Κρέινι και Κάθκαρτ επέστρεψαν χωρίς προβλήματα από τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες τους. Ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν τις πρώτες εμφανίσεις τους με τη φανέλα της Μπλάκπουλ ο φορ Μπογκντάνοβιτς, που αποκτήθηκε από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, και ο νεαρός αμυντικός Χαρστ, μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από τη Γουέστ Μπρόμιτς.

Ιπσουιτς:Τέλος σε ένα σερί τριών ηττών, λίγο πριν η κατάσταση γίνει πολύ δύσκολη, έβαλε την περασμένη αγωνιστική η Ιπσουιτς. Εστω με την ψυχή στο στόμα οι «τράκτορ μπόις» ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση στον αγώνα με τη Λιντς και χάρη σε γκολ του Τζέισον Σκότλαντ στο 90’ έφτασαν στο 2-1. Εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του έμπειρου κεντρικού αμυντικού Ιμπραΐμα Σονκό για τους φιλοξενούμενους. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει θα επιστρέψει ο Ισλανδός Ινγκίμαρσον, που δεν έχει αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα. Σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων επέστρεψε και ο βετεράνος χαφ Μπόιερ και υπολογίζεται κανονικά. Εξέτισε την πονή του και γυρίζει ο Τόμι Σμιθ (αμυντικός), αλλά τιμωρημένος παραμένει ο Λι Μάρτιν (μέσος).


ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Μπρίστολ Σίτι:Επειτα από το αρνητικό ξεκίνημα, με δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, η Μπρίστολ Σίτι ανέβηκε ελαφρώς, χωρίς πάντως να ενθουσιάσει τους οπαδούς της. Οι «ρόμπινς» είναι αήττητοι στους τρεις τελευταίους αγώνες τους για το πρωτάθλημα, αλλά το κακό είναι ότι κατάφεραν να κερδίσουν μόνο τον έναν. Δείγμα του ότι αυτή η συγκομιδή δεν είναι για... πανηγυρισμούς είναι ότι την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Κιθ Μίλεν έγινε η πρώτη από την οποία έκοψε βαθμούς η Ντονκάστερ (1-1). Εξακολουθεί να μην έχει αποθεραπευθεί πλήρως ο βασικός γκολκίπερ Ντιν Γκέργκεν και έτσι πάλι κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρεθεί ο βετεράνος Ντέιβιντ Τζέιμς. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν Λίαμ Φοντέν (αμυντικός) και Τζέιμι ΜακΑλιστερ (αμυντικός), αμφότεροι με προβλήματα στον αστράγαλο. Πέραν αυτών, όμως, ο Μίλεν δεν έχει κάποια άλλη σημαντική ανησυχία.

Μπράιτον:Ούτε ο πλέον αισιόδοξος οπαδός την δεν θα περίμενε τόσο εντυπωσιακή επιστροφή, όμως μετά τις πέντε πρώτες «στροφές» η Μπράιτον είναι αυτή που οδηγεί την «κούρσα» στην Τσάμπιονσιπ. Καθοδηγούμενοι μαεστρικά από τον άλλο άσο της Τσέλσι Γκουστάβο Πογέτ οι «γλάροι» μετρούν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, με τον Ουρουγουανό να παίρνει το βραβείο του καλύτερου προπονητή για τον μήνα Αύγουστο στην κατηγορία, μετά και το 2-0 επί της Πίτερμπρο. Εις... τριπλούν καλά νέα για τους πρωτοπόρους σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι. Ο σκόρερ Κρεγκ Μακάιλ-Σμιθ αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στην πλάτη, όμως πλέον το έχει ξεπεράσει πλήρως. Ο εξτρέμ Γουίλ Μπάκλι αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση με την Πόρτσμουθ και ο Γάλλος μπακ Ρομέν Βινσελό δεν αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα στον ώμο. Ο καλός επιθετικός Γουίλ Χόσκινς δεν έχει αγωνιστεί από την πρεμιέρα και οι πιθανότητές του να αγωνιστεί σήμερα είναι μοιρασμένες. Αγνωστο είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο πρώην διεθνής Ισπανός εξτρέμ Βισέντε, που αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τον Πογέτ να αποφασίζει για τη χρησιμοποίησή του λίγο πριν τη σέντρα. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν οι αμυντικοί Ελφικ και Ελ-Αμπντ.


ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ – ΧΑΛ

Πίτερμπρο:Αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν για την Πίτερμπρο, που σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία της στην κατηγορία δείχνει να έχει περισσότερες ελπίδες παραμονής. Οι «πος» θα βασιστούν κυρίως στην έδρα τους, όπου μέχρι στιγμής έχουν το «2 στα 2». Προκειμένου να ξεπεράσει την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την πρωτοπόρο Μπράιτον (2-0) η ομάδα του Ντάρεν Φέργκιουσον θα στηριχθεί στην επιθετική δύναμή της, μιας και σε δύο ματς στο «Λόντον Ρόουντ» σκόραρε συνολικά εννέα φορές. Προβληματισμένος για τη σύνθεση της ενδεκάδας που θα παρατάξει είναι ο Φέργκιουσον, που έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από πολλούς παίκτες στο πρόσφατο φιλικό με τη Σεντ Αλμπανς, Σε αυτό το ματς αγωνίστηκε για πρώτη φορά από τον Μάιο ο βασικός γκολκίπερ Τζόι Λούις, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο γόνατο. Πάντως, δεν αναμένεται να ξεκινήσει, αφού ο Φέργκιουσον επιβεβαίωσε πως ο Πολ Τζόουνς θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί είναι και ο βασικός στόπερ Γκάμπι Ζακουανί, που έχασε αρκετά από τα τελευταία παιχνίδια.

Χαλ:Μόλις από τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας έρχεται η Χαλ. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον κέρδισε 1-0 τη Ρέντινγκ, χάρη σε γκολ του Μπράντι, και κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μετά από πέντε ματς δεν έχει καμία ισοπαλία. Το πιο πρόσφατο από τα μεταγραφικά αποκτήματα της Χαλ, ο Μάρτιν Γουόγκχορν, ελπίζει ότι θα βρεθεί στην ενδεκάδα για την αναμέτρηση στο «Λόντον Ρόουντ». Ο 21χρονος φορ που ανήκει στη Λέστερ μεσοβδόμαδα έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και στο φιλικό των Ελπίδων της Αγγλίας απέναντι στο Ισραήλ σκόραρε για δεύτερη φορά στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια. Ο Πίρσον, που μετά την πρώτη εντός έδρας νίκη της ομάδας του θα το σκεφτεί διπλά να κάνει αλλαγές, εξακολουθεί να μην υπολογίζει στον αμυντικό ΜακΣέιν και στον εξτρέμ Στιούαρτ.


ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Ρέντινγκ:Πολλά ερωτιματικά δημιουργεί με την παρουσία της μέχρι τώρα η Ρέντινγκ και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ για να μπει τελικά στα πλέι οφ.Η νίκη που σημείωσαν οι «βασιλικοί» στη δεύτερη αγωνιστική παραμένει η μοναδική τους, μια και συνοδεύτηκε από τρεις «κολλητές» ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή στην έδρα της Χαλ (1-0). Τα καλά νέα για τον τεχνικό των γηπεδούχων ενόψει τους ματς με τη Γουότφορντ είναι ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες τους επέστρεψαν σώοι. Ο αμυντικός Γκορκς, ο επίσης στόπερ Μιλς και ο επιθετικός Λε Φοντρ δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και θα βρεθούν στην ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα ο ΜακΝτέρμοτ δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα και θα παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα, ελπίζοντας ότι το διάλειμμα θα αποδειχθεί χρήσιμο για την ομάδα του και οι «βασιλικοί» θα κάνουν μια νέα αρχή.

Γουότφορντ:Δικαιολογημένα παραμένει εντός της ζώνης του υποβιβασμου η Γουότφορντ, αφού είναι μια από τις τρεις ομάδες που ακόμα δεν έχουν πάρει «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Πάντως την προηγούμενη αγωνιστική οι «σφήκες» το πάλεψαν απέναντι στην ισχυρή Μπέρμιγχαμ και έσωσαν τον βαθμό στο 90’, χάρη σε γκολ του Τέιλορ (2-2). Ευχάριστο «πονοκέφαλο» για την επίθεση αντιμετωπίζει ο Ντάιτς. Ο Τζόι Γκάρνερ, που αποκτήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, ενώ και ο έμπειρος Κρις Ιγουελούμο ξεπέρασε πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε. Μέχρι τώρα οι «χόρνετς» αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα όμως την περασμένη αγωνιστική ο Μάρβιν Σόρντελ έδωσε... σημεία ζωής, σημειώνοντας ένα τέρμα της ομάδας του και φτιάχοντας το άλλο στην ισοπαλία με την Μπέρμιγχαμ. Ο Γουέιμαν επέστρεψε δανεικός από την Αστον Βίλα και ήταν ο παρτενέρ του και με τον Ντίνι να είναι επίσης διαθέσιμος ο Ντάιτς έχει πέντε φορ στη διάθεσή του. Μακροχρόνια τραυματίας είναι ο μέσος ΜακΓκιν.


ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Σαουθάμπτον:Εντυπωσιακή είναι μετά την επιστροφή της στην Τσάμπιονσιπ η Σαουθάπτον και μέχρι στιγμής βρίσκεται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Εντούτοις, την προηγούμενη αγωνιστική οι «άγιοι» έχασαν το απόλυτο που είχαν στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Γνώρισαν την πρώτη ήττα (3-2) τους, αφού παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν για να φύγουν έστω με τον βαθμό από την έδρα της Λέστερ δεν τα κατάφεραν. Στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων αναμένεται να επιστρέψει ο καλός μέσος Ρίτσαρντ Τσάπλοου, έχοντας ξεπεράσει πρόβλημα τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρούσε. Στη διάθεση του προπονητή του τίθεται ξανά και ο Βέλγιος εξτρέμ Στιβ ντε Ρίντερ. Ο Ολλανδός αμυντικός Ζος Χούιφελντ ίσως βρεθεί στην 16άδα μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από τη Σέλτικ. Στο νοσοκομείο παραμένει ο αμυντικός Ντιν Σίμπορντ, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε έξω από νυχτερινό κλαμπ στο Σαουθάμπτον.

Νότιγχαμ Φόρεστ:Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς είδε οι πρώτες... μουρμούρες από την εξέδρα του «Σίτι Γκράουντ» έχουν αρχίσει να ακούγονται. Ο Στιβ ΜακΚλάρεν βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά από το κακό ξεκίνημα της Φόρεστ και η πρόσφατη εντός έδρας ήττα (4-1) από τη Γουέστ Χαμ ήρθε για να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας. Ο έμπειρος τεχνικός διέψευσε τη φημολογία που τον ήθελε να αποχωρεί, ωστόσο παραδέχθηκε πως τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν έχουν εξελιχθεί όπως τα υπολόγιζε. Ετοιμος για την πρώτη φετινή παρουσία τους στην ενδεκάδα των «ρεντς» είναι ο Γκι Μουσί. Ο Γάλλος μέσος ξεπέρασε το πρόβλημα στη γάμπα που τον κρατάει μακριά από τη δράση από το ξεκίνημα της περιόδου και μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε με τις ρεζέρβες. Ο ΜακΚλάρεν ευελπιστεί ότι θα έχει στη διάθεσή του και τον επίσης σημαντικό χαφ Πολ Αντερσον, που αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα. Υγιείς επέστρεψαν από τις διεθνείς υποχρεώσεις τους ο γκολκίπερ Λι Καπ και ο δεξιός μπακ Κρις Γκάντερ.


ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΝΤΕΡΜΠΙ

Κόβεντρι:Μία από τα ίδια και... λίγο χειρότερα. Λίγο πριν το φινάλε κατάφερε πέρυσι να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία η Κόβεντρι και φέτος από την αρχή βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Τα οικονομικά προβλήματα δεν βοήθησαν ώστε να ενισχυθεί η ομάδα του Αντι Θορν, κάτι που δείχνουν ξεκάθαρα και τα αποτελέσματα. Μόλις δύο βαθμοί είναι η συγκομιδή της Κόβεντρι μετά από τα πέντε πρώτα ματς, που αγνοεί τη νίκη. Ετοιμος για την πρώτη εμφάνισή του με την Κόβεντρι είναι ο φορ Κόντι ΜακΝτόναλντ, που αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών από τη Νόριτς. Ωστόσο, ο Αντι Θορν προβληματίζεται σχετικά με το πόσο χρόνο θα του δώσει, δεδομένου ότι προέρχεται από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας. Κατά τα άλλα, τα προβλήματα τραυματισμών της Κόβεντρι αρχίζουν να λιγοστεύουν, με τον εξτρέμ ΜακΣέφρ και τον επιθετικό Πλατ να αγωνιζόνται μεσοβδόμαδα με τις ρεζέρβες. Στις προπονήσεις επιστρέψε ο μέσος Ντέιβιντ Μπελ. Κοντά στην επιστροφή τους βρίσκονται και οι Ιστγουντ (επιθετικός), Ντίγκαν (μέσος), αλλά το σημερινό ματς πιθανότατα έρχεται πολύ νωρίς γι’ αυτούς.

Ντέρμπι:Την πρώτη απώλειά της είχε την περασμένη αγωνιστική η Ντέρμπι. Μέχρια το ματς με την Μπέρνλι η ομάδα του Νάιτζελ Κλαφ είχε κάνει το «4 στα 4», ξεπερνώντας ίσως και τις προσδοκίες των πλέον αισιόδοξων οπαδών της. Κόντρα στους «κλάρετς» ηττήθηκε 2-1 και σήμερα αναζητά μια νέα αρχή απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν βρίσκεται στα καλύτερα του. Οι επιθετικοί Ντέιβις και Γουόρντ λογικά θα αγωνιστούν, αν και αντικαταστάθηκαν στα μισά του αγώνα με την Μπέρνλι, λόγω ενοχλήσεων. Επειτα από ένα μήνα απουσίας στην 16άδα αναμένεται να επιστρέψει ο αμυντικός Ράσελ Αντερσον, που μεσοβδόμαδα αγωνίστηκε με τις ρεζέρβες. Στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί από το καλοκαίρι βρίσκεται ο επιθετικός Νέιθαν Τάισον, όμως το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των «κριαριών» μάλλον θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα πριν κάνει το ντεμπούτο του.