Ολική επαναφορά για την Λίβερπουλ! (vids)

Έπειτα από πέντε ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη και τέσσερα εξ αυτών δίχως να έχει σημειώσει γκολ, η Λίβερπουλ... πήρε ξανά μπρος! Στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, βρήκε δίχτυα τρεις φορές και έφτασε στο 3-1 επί της Τότεναμ για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα! Γκολ μετά από 486 λεπτά για τους «κόκκινους», που ανέβηκαν ξανά στην τετράδα. Τραυματίας αποχώρησε ο Κέιν, στο -4 από τις θέσεις του Champions League τα «σπιρούνια» και στο -8 από την κορυφή που βρίσκονταν κάποτε...  



Ολική επαναφορά για την Λίβερπουλ! (vids)

Η Τότεναμ με πεντάδα στην άμυνα και διάθεση για... πολλή ταχύτητα στις αντεπιθέσεις, εξ αρχής κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμαρτυρηθεί για αδικία από τον VAR. Από κάθετη μπαλιά προς τον Σον που έφυγε μόνος του και κατάφερε να σκοράρει στα πρώτα λεπτά, εντοπίστηκε οφσάιντ... χιλιοστών με την θέση που είχε ο Αλεξάντερ – Άρνολντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ με το 0-0 να παραμένει.

Η Λίβερπουλ είχε αυτοπεποίθηση με την μπάλα στα πόδια, με τους Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ και Τιάγκο στα χαφ και τους Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ στην επίθεση, ενώ ο Χέντερσον είχε γυρίσει στα στόπερ λόγω και της απουσίας του Φαμπίνιο που αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα! Ο αρχηγός πλαισίωσε στα μετόπισθεν τον Μάτιπ.

Ο Σον στο 21ο λεπτό είχε ξανά πολύ καλή στιγμή για να βάλει μπροστά τους Λονδρέζους όμως το χαμηλό πλασέ του ήταν εύκολη λεία για τον Άλισον, με τον Μανέ ν' απαντάει με δυο εξαιρετικές ευκαιρίες, αν και η μια εξ αυτών δεν θα μετρούσε καθώς υπήρχε οφσάιντ στην αρχή.

Στο 24' ο Σενεγαλέζος με προβολή είδε τον Γιορίς να του αποκρούει την προσπάθεια αν και ο VAR θα έβλεπε αμέσως πως ήταν εκτεθειμένος ο φορ της Λίβερπουλ, ενώ, στο 33' ο ίδιος πρωταγωνιστής με διαγώνιο σουτ στην κίνηση νικήθηκε εκ νέου από τον Γάλλο τερματοφύλακα.

Η Τότεναμ είχε ανάγκη τον Ντομπελέ από τα χαφ, ενώ, η αμυντική πεντάδα και το 5-3-2 στις συνθήκες άμυνας φαινόταν ν' αποδίδει παρά την κυκλοφορία της μπάλας από τους «κόκκινους». Οι Πρωταθλητές έπειτα από 4,5 παιχνίδια δίχως γκολ κατάφεραν επιτέλους να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 45'+1', με τον Κλοπ να ξεσπάει!

Από βαθιά μπαλιά αριστερά προς τον Μανέ, αυτός έκανε την παράλληλη πάσα για τον Φιρμίνο, οι Ντάιερ και Γιορίς μπερδεύτηκαν ενώ μπορούσαν να έχουν διώξει, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να σκοράρει από κοντά για το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ των Πρωταθλητών έπειτα από 486 στείρα λεπτά στο πρωτάθλημα! Ο Μουρίνιο έβγαλε τον Κέιν και πέρασε τον Λαμέλα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Άγγλο επιθετικό δυο φορές να έχει χρειαστεί ιατρική βοήθεια για τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ενώ, ο Κλοπ έβαλε στην άμυνα τον Φίλιπς.

Και στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σαλάχ είχε ένα αριστερό σουτ που έφυγε ψηλά! Και προτού η Τότεναμ καταφέρει να βρει πατήματα, η Λίβερπουλ την έπιασε από τον λαιμό και βρήκε και δεύτερο γκολ! Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ που φέτος είναι αρκετά κακός το τελευταίο διάστημα, με εξαιρετικό δεξί σουτ στο 47' από απόκρουση του Γιορίς σε σουτ του Μανέ έκανε το 2-0! Παρ' όλα αυτά όχι μόνο θα ήταν ήρεμη η ομάδα του Κλοπ, αλλά το ματς θα έπαιρνε... φωτιά.

Ο Χόιμπιεργκ με τρομερό δεξί σουτ στο 49' μείωσε αμέσως σε 2-1 και το ντέρμπι συνέχισε με τρομερή ένταση. Ο Σαλάχ στο 55' βρήκε δίχτυα με δυνατό αριστερό σουτ ωστόσο υπήρχε χέρι στον Φιρμίνο λίγο νωρίτερα και ορθά δεν μέτρησε το γκολ, για να έρθει στο 65' ο Σαντιό Μανέ να κάνει εκείνος το 3-1 με ωραίο τελείωμα από... ασίστ του Ροντόν που έκανε λάθος κοντρόλ με το στήθος σε πολύ κακή θέση...

Οι «κόκκινοι» ήλεγξαν την κατάσταση μέχρι το φινάλε και πανηγύρισαν την μεγάλη επιστροφή τους στις νίκες! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης