«Έφυγε» ο παλιός προπονητης του Εθνικού, Τζον Μόρτιμορ!

Ένας από τους σημαντικότερους ξένους προπονητές που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο στη δεκαετία του '70, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών, ο Τζον Μόρτιμορ. 



«Έφυγε» ο παλιός προπονητης του Εθνικού, Τζον Μόρτιμορ!

Υπήρξε εξαιρετικός δεξιός μπακ στην Τσέλσι και έπειτα στην Σαουθάμπτον στην δεκαετία του 50 και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 60. Μετά έγινε προπονητής αρχίζοντας την καριέρα του ως βοηθός του Τεντ Μπέιτς στην Σαουθάμπτον, πέρασε επο την Πόρτσμουθ και το 1971 ήρθε στον Εθνικό Πειραιά όπου έμεινε έως το 1973 φτάνοντας στην ομάδα στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας όπου αποκλείστηκε χάνοντας με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Επέστρεψε στην Αγγλία και μετά ήρθε και πάλι στην Ελλάδα από το 1975 μέχρι τα Χριστούγεννα του 1976 στον πάγκο του Εθνικού ξανά.

Έπειτα πήγε στην Ισπανία κατακτώντας το κύπελλο με την Μπέτις της Σεβίλλης και αργότερα στην Μπενφίκα όπου κατέκτησε το Νταμπλ. Το 2012 στο ημίχρονο του αγώνα της Τσέλσι με την Μπενφίκα στο Στάμφορντ Μπριτζ για το Champions League, η ομάδα τον είχε παρουσιάσει στο κοινό και αποθεώθηκε.

Στην Ελλάδα όποιοι τον γνώρισαν κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο με πολύ ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο και στον Εθνικό έδωσε ευκαιρίες σε πολλά νεα παιδιά που έκαναν μεγάλη καριέρα.