Ο Σακά, ο Ανελκά και οι υπόλοιποι teenagers!

Την φετινή σεζόν θα την θυμάται ο Μπουκάγιο Σακά που πέρα από την γενικότερη συμβολή που έχει στα γκολ της Άρσεναλ και την ταχύτητα που δίνει στο παιχνίδι της ομάδας, έχει καταφέρει εκείνος να σκοράρει πέντε φορές, να... θυμίσει τον Ανελκά στην ομάδα του και να έχει την απόλυτη υπεροχή έναντι των υπόλοιπων teenagers της Πρέμιερ Λιγκ! 



Ο Σακά, ο Ανελκά και οι υπόλοιποι teenagers!

Ο Σακά κατάφερε να σκοράρει και στο St. Mary's διαμορφώνοντας το 2-1 του πρώτου μέρους με ανατροπή για το σύνολο του Αρτέτα που από το 2ο λεπτό είχε βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ λόγω του γκολ του Άρμστρονγκ για τους «άγιους». 

Ήταν το 5ο φετινό του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει τα περισσότερα από κάθε άλλον teenager του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή δίχως καν να είναι επιθετικός, ενώ, θύμισε στους «κανονιέρηδες» και τον Νικολά Ανελκά! 

Ο Γάλλος ήταν ο τελευταίος που είχε σκοράρει περισσότερες από πέντε φορές ως teenager στο κλαμπ, φτάνοντας μάλιστα στα 13 τέρματα την αγωνιστική περίοδο 1998-1999! 

 

5 - The last Arsenal player to score five goals in the Premier League in a single season as a teenager prior to Bukayo Saka, was Nicolas Anelka, who netted 13 as a teenager in 1998-99. Gifted.

Δημοσιεύτηκε από OptaJoe στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης