Άργησε, αλλά καθάρισε και πέρασε η Τότεναμ στους «16»

Αν και έφτασε πολύ κοντά σε εξτρά ημίωρο ποδοσφαίρου και περαιτέρω κούραση, η Τότεναμ γλίτωσε την παράταση απέναντι στην Γουίκομ και με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να επιβληθεί με το τελικό 4-1 με ανατροπή, περνώντας στους «16» του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας. 



Άργησε, αλλά καθάρισε και πέρασε η Τότεναμ στους «16»

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είδε τον Ονιεντίνμα στο 25ο λεπτό με κοντινό πλασέ να βάζει μπροστά την Γουίκομ και η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα «σπιρούνια» για να φτάσουν στη νίκη και την πρόκριση. 

Ο Γκάρεθ Μπέιλ στο πρώτο του γκολ στο Κύπελλο μετά την επιστροφή του στην Τότεναμ σε μια σπάνια εμφάνισή του στο αρχικό σχήμα με προβολή από το πρώτο δοκάρι ισοφάρισε λίγο πριν την ανάπαυλα, για να έρθουν ακόμα τρία τέρματα στα τελευταία λεπτά του αγώνα για την Τότεναμ ώστε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση δίχως παράταση. 

Ο Γουίνκς με όμορφο αριστερό σουτ στο 86ο λεπτό και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ένα σουτ του Ντομπελέ από ωραίο μπάσιμο και γύρισμα του Σον ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1, για να έρθει και το τέταρτο γκολ για τα «σπιρούνια» πάλι με τον Γάλλο χαφ στις καθυστερήσεις για το τελικό 4-1. 

Επόμενο εμπόδιο για την Τότεναμ στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας η Έβερτον που την Κυριακή έφτασε στο 3-0 επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο «Γκούντισον Παρκ». 

Κώστας Ζάλιαρης