Το «Άνφιλντ» δεν είναι πλέον... φρούριο! (vids)

Μετά από 68 ματς στο Άνφιλντ δίχως ήττα (55 νίκες, 13 ισοπαλίες), από τον Απρίλη του 2017, η Λίβερπουλ είδε αντίπαλο να φεύγει νικητής σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με το τελικό 1-0 της Μπέρνλι! Ξανά κακοί οι Πρωταθλητές που δείχνουν παντελώς μπλοκαρισμένοι αυτό το διάστημα και έμειναν στο -6 από την κορυφή, με πέντε σερί παιχνίδια πλέον δίχως θετικό αποτέλεσμα. Δοκάρι σε τετ-α-τετ είχε πριν την ανάπαυλα ο Οριγκί.  



Το «Άνφιλντ» δεν είναι πλέον... φρούριο! (vids)

Η Λίβερπουλ με τον Σακίρι βασικό μαζί με τους Βαϊνάλντουμ και Τιάγκο στα χαφ, αλλά και με τον Οριγκί να βρίσκεται στη γραμμή κρούσης μαζί με τους Τσάμπερλεϊν και Μανέ, είχε ακόμα ένα παιχνίδι όπου επιθετικά δεν ... έπειθε. Ήταν αναιμική. Δεν είχε τον τρόπο ν' απειλήσει με ουσία τα καρέ του Πόουπ, ο οποίος ήταν ετοιμοπόλεμος όποτε χρειάστηκε, όπως ακριβώς το έκανε και ο Άλισον ειδικά σε στιγμή που έπρεπε να διορθώσει δικό του λάθος στο πρώτο 20λεπτο.

Οι «κόκκινοι» είχαν τεράστια ευκαιρία για γκολ στο 42' με τον Οριγκί να φεύγει ολομόναχος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να πλασάρει με το δεξί ψηλά για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι! Στην ανάπαυλα υπήρξε ένταση κατά την οποία οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν αψιμαχίες, ενώ, Κλοπ και Ντάις αντάλλαξαν «γαλλικά», με τον Γερμανό να ... κυνηγάει τον συνάδελφό του στον διάδρομο των αποδυτηρίων για να του πει όσα ήθελε!

 

 

 

Πριν καν συμπληρωθεί η μια ωρα αγώνα, ο Κλοπ έριξε στο ματς τους Σαλάχ και Φιρμίνο που βρίσκονταν στον πάγκο για να δώσουν το κάτι διαφορετικό στην επίθεση και ο Αιγύπτιος στο 60' έπειτα από τρομερή ενέργεια του Βαϊνάλντουμ που διένυσε το μισό γήπεδο, ανάγκασε τον Πόουπ να κάνει τρομερή επέμβαση!

Οι επιθέσεις της Λίβερπουλ διακρίνονταν από διστακτικότητα κι έλλειψη αυτοπεποίθησης αφού κανείς δεν έδειχνε ικανός να κάνει κάτι διαφορετικό, να πάρει μια πρωτοβουλία και να παρουσιάσει μια έμπνευση για να έρθει το γκολ. Στο 82ο λεπτό ήρθε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά όταν ο Μπαρνς πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα προ του Άλισον που έστω και για ελάχιστα, τον ανέτρεψε, με τον πρωταγωνιστή της φάσης ν' αναλαμβάνει και την εκτέλεση για το 1-0 στο 83ο λεπτό!

Αυτό το σκορ έδωσε στους clarets την πρώτη τους νίκη από τον Σεπτέμβρη του 1974 στο «Άνφιλντ», αφού και το έξυπνο πλασέ του Φιρμίνο στο 89' βρήκε στον Πόουπ και απομακρύνθηκε. 

Κώστας Ζάλιαρης